۱۰ متریال نوین
دراین مقاله هدف آژند آشیانه معرفی متریال های نوین به شما است که امروزه در سراسر دنیا متریال های به روز و جدیدی در حال آزمایش و آماده عرضه و فروش دربازار هستند که با قیمت مناسب و متریال هایی با کیفیت بالا جای خود را به متریال های قدیمی داده اند، ما در این مقاله به چند مورد متریال های نوین میپردازیم تا شما را با این متریال ها آشنا کنیم:
۱. میکروسمنت:
میکروسمنت، یک پوشش تزئینی متشکل از سیمان، رزینهای پایه آب، مواد افزودنی و رنگدانههای معدنی است که به دلیل چسبندگی زیاد میتواند بر روی بسیاری از سطوح عمودی و افقی اعمال شود. این پوشش ساختمانی کاملاً متفاوت و متمایز است؛ زیرا مستقیماً میتواند بر روی سطح موجود اعم از کاشی، گچ، تخته، کاشی کف، سنگ مرمر، سرامیک یا گچ و بسیاری دیگر از سطوح اعمال شود. در حقیقت با استفاده از میکروسمنت تنها با ضخامت ۳ میلیمتر به راحتی و به سرعت میتوانید این متریال را در فضای مورد نظر خود بازسازی و اجرا کنید.
به دلیل بافت و تکسچرهای مختلف (سخت و نرم) و همچنین طیف گسترده رنگهای میکروسمنت، می توانید فضایی منحصربهفرد و لوکس را با استفاده از این پوشش دکوراتیو ایجاد نمایید.
میکروسمنت، پوششی پیشرفته، بدون درز و مناسب برای فضاهای بیرونی و داخلی است. میکروسمنت میتواند روی کف، دیوار، پله، سقف، استخر و حتی مبلمان اجرا شود. تنوع اجرای آن منجر به حضور روزافزون آن در بازسازی و نوسازی خانههای شخصی و همچنین اماکن تجاری و سطوح بزرگ مانند مراکز ورزشی، ساختمانهای صنعتی، هتلها و رستورانها شده است.
میکروسمنت برای دیوار یک مصالح ساختمانی بسیار مناسب برای پوشش انواع دیوارها است. به دلیل ساختار و همچنین تنوع رنگی و بافت، میکروسمنت یک گزینه عالی برای جایگزینی کاغذ دیواری و رنگ بر روی دیوار است.
میکروسمنت برای کف با ایجاد سطح یکپارچه، بدون درز و ترک، فضایی زیبا و جذاب را در کف ساختمان، کف اتاقها، کف نشیمن و…برای شما فراهم می کند. میکروسمنت جایگزین ایده عالی برای پارکت، لمینیت، سنگ، کفپوش، موزاییک و سرامیک است.
۲. پلاستر گچ:
پلاستر گچی، یک ماتریس یا اندود بسیار کارآمد در صنعت ساختمان است که برای پوشش دادن به انواع سطوح مورد استفاده قرار میگیرد. ترکیبات آن با هدف اجرای وال مش و پوشش دهی به انواع سطوح بهصورت مهندسیشده طراحی شده است
پلاستر گچی به عنوان ماده ساختمانی، از زمانهای قدیمی تا به امروز به عنوان یکی از اصلیترین مصالح ساختمانی استفاده شده است. تولیدکنندگان و مهندسان مواد ساختمانی با افزودن یا کاهش ترکیبات تشکیلدهنده، به ماتریس گچی تغییرات و پیشرفتهای زیادی دادهاند و سبب بهبود رفتار این محصول ساختمانی شدهاند.پلاستر گچی دارای ظرفیت کششی، خمشی و فشاری بالاست و در برابر انواع نیروهای وارده به سطح مقاومت خوبی دارد.
از ویژگیهای بارز پلاستر گچی میتوان به حداکثر چسبندگی به سطح، مقاومت بالا در برابر حرارت، انقباض و انبساط کم، مقاومت در برابر ترکخوردن، دوام و عمر مفید بالا، اجرای آسان و بدون نیاز به ابزار پیچیده، قابلیت تعمیر و بازسازی، توانایی پذیرش انواع رنگ، عایق صدا، قابلیت صیقلدهی و شکلپذیری عالی و اشاره کرد. این محصول با انواع مصالح ساختمانی سازگار است و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه تر از مصالح قدیمی است.
انواع پلاستر ها:
- پلاستر گچی
- پلاستر سیمانی
- پلاستر آهکی
- پلاستر ضد آب
مزایای استفاده از این متریال عبارت است از:
- از بین بردن اشکالات سطوح
- نازک کاری و طراحی نمای زیبا
- مقاوم سازی سطوح ساختمانی
- اجرای روش کامپوزیت FRCM
- اجرای سیستم وال مش
- بدون نیاز به عمل آوری
- حمل و نقل آسان
- سهولت در اجرا
- با کیفیت
- هدر رفت کم مواد
- رسانایی حرارتی پایین
- مانعی برای رشد باکتری و قارچ
- پوشش دهی بالا
- صرفه جویی در زمان
- سازگار با انواع سطوح آجری، بتنی، بلوکی و…
- سازگار با محیط زیست
- چسبندگی بالا
- سفید رنگ
- سبک وزن
- گیرش سریع در ۲۵ الی ۳۰ دقیقه
- افزایش عملکرد سیستم وال مش و سازگار با انواع مش FRP
- مقاومت در برابر خمش، کشش و فشاری
- مقاومت در برابر ترک خوردگی
- قابلیت شکلپذیری عالی
- عایق صوتی و حرارتی
- دارای دوام و عمر مفید بالا
- طیف رنگی متفاوت
محصول پلاستر گچی آماده، در کیسههای ۲۵ کیلوگرمی بسته بندی و در بازار عرضه میشود.
۳. ورق کورتن:
فولاد کورتن نوعی از فولاد است که در برابر خوردگی مقاومت می کند. برخلاف فولاد معمولی، اگر این ورق در خارج از خانه و در معرض آب و هوا قرار بگیرند، در طی چند ماه یک لایه زنگزده سبک ایجاد می کند. زمانی که این لایه تشکیل می شود، از مواد زیرین محافظت می کند و از خوردگی بیشتر جلوگیری می کند. انواع فولاد کورتن گروهی از آلیاژهای فولادی است که اغلب در کارهای ساختمانی در فضای باز استفاده می شود. آنها به منظور عدم نیاز به نقاشی طراحی شده اند به همین دلیل قیمت ورق کورتن با فولاد معمولی متفاوت است.
مزایای ورق کورتن:
- ایدهآل برای سازههای تحت بار و نسبت استحکام به وزن بالا
- ظاهر قهوهای مایل به قرمز آن را از نظر زیبایی جذاب میکند.
- می تواند بدون خوردگی در برابر حرارت بالا مقاومت کند.
- حداقل شرایط لازم جهت نگهداری
- نیاز به رنگآمیزی را برطرف میکند.
- سازگار با محیط زیست و قابلیت بازیافت
- سبک بودن نسبت به فولادهای ساده کربنی
- قیمت مناسب
- مقاومت در برابر هوازدگی
- قابلیت دوام رنگ
- قابلیت جوش پذیری
۴. بتن شفاف:
بتن شفاف که به آن بتن لیتراکن نیز گفته می شود در واقع بتنی است که به دلیل دارا بودن فیبرهای نوری قادر به انتقال نور از سمتی به سمت دیگر می باشد. این محصول با افزودن فیبرهای شیشه به مخلوط خرده سنگ، سیمان و آب به شیوهای متفاوت با روش سنتی ساخت بتن ساخته می شود. این نوع بتن برخلاف بتن های معمولی از نظر رنگ متنوع است که از مزایای بتن شفاف محسوب می شود. قیمت بتن شفاف نسبتا گران است که در کنار ضعف آن در عایق بندی می توانیم از آن به عنوان معایب بتن شفاف نام ببریم.
موارد مصرف و کاربرد بتن شفاف شامل استفاده از ان در دیوار، کفپوش، طراحی داخلی و بلوک ها و … می شود. بتن شفاف که به عنوان بتن نیمه شفاف یا بتن عبور دهنده نور نیز نامیده می شود حاصل ترکیب بتن مرغوب و فیبرهای نوری می باشد. بتون شفاف ابتدا در سال ۲۰۰۱ توسط یک معمار مجارستانی آرونلوسونزی با استفاده از الیاف شیشه ساخته شد. بتن شفاف با مخلوط کردن ۴ تا ۵ درصد (حجمی) فیبرهای نوری در مخلوط بتن تولید می شود.
مزایای بتن شفاف:
- می توان دیوار با هر ضخامتی توسط لیتراکنها ساخت.
- میتوان نور را تا ۲۰ متر در سراسر بتن بدون اتلاف روشنایی انتقال داد.
- نور طبیعی بیشتری میتواند فضای داخل را روشن کند. این مهم میتواند منجر به کاهش مصرف برق شود.
- معماران میتوانند طیف وسیعی از سازهها را برای کفها، پیاده روها، بلوکهای ساختمانی و دیوارهای باربر طراحی کنند.
- این بتن به عنوان یک المان باربر نیز قابل طراحی است (بتن مسلح).
- به صورت پیش ساخته تولید میشود و قابل سفارش است.
- از کیفیت و دقت بالا در تولید همراه است.
- این بتن موجب صرفه جویی در انرژی میشود (به نور کمتری نیاز دارد).
- برای اعضای سازهای قابل استفاده است.
- به دلیل ویژگیهای انتقال نور، کاملاً سازگار با محیط زیست است.
- سبکتر از بتن معمولی است.
- ارزش زیبایی شناسی ساختار را دوچندان میکند.
- در جایی که نور نتواند به درستی وارد آن مکان شود، میتوان از بتن شفاف استفاده کرد.
- هزینه تعمیر و نگهداری ندارد.
- در فضای داخل و بیرون ساختمان قابل استفاده است.
- ارزش معنوی به فضای داخل میدهد.
- باعث آرامش ذهنی انسان میشود.
۵. آجر پلاستیکی (کامپوزیتی):
آجر پلاستیکی یا آجر کامپوزیتی یک نوع مصالح ساختمانی جدید است که از ترکیب پلاستیک بازیافت شده با مواد دیگر مانند شن، سنگ، سیمان، چوب و غیره تولید می شود. این نوع آجر دارای برخی خصوصیات و مزایای منحصر به فرد است که می تواند در صنعت ساختمان و دکوراسیون داخلی و خارجی کاربردهای متنوعی داشته باشد.
آجر پلاستیکی را می توان بر اساس نوع پلاستیک، نوع مواد افزودنی، نوع قالب گیری و نوع کاربرد به چند دسته تقسیم کرد. برخی از انواع رایج آجر پلاستیکی عبارتند از:
آجر پلاستیک سنگ: این نوع آجر از ترکیب پلاستیک با سنگ تولید می شود که دارای وزن سنگین، استحکام بسیار بالا، مقاومت در برابر فشار و بار و قابلیت جذب صدا است. این آجر را معمولا به روش فشار و حرارت قالب گیری می کنند. آجر پلاستیک سنگ برای ساخت ستون ها، پل ها، سقف ها و کف ساختمان ها مناسب است.
آجر پلاستیک چوب: آجر پلاستیک چوب از ترکیب پلاستیک با چوب تولید می شود. این آجر دارای وزن کم، استحکام مناسب، مقاومت در برابر حشرات و قارچ ها و قابلیت دکوراتیو بودن است و به روش خشک یا مرطوب قالب گیری می کنند. این آجر برای ساخت دیوارهای دکوراتیو، کابینت ها، کمدها و میزهای ساختمان
آجر پلاستیک سیمان: این آجر از ترکیب پلاستیک با سیمان تولید می شود و دارای وزن متوسط، استحکام خوب، مقاومت در برابر خوردگی و قابلیت عایق بودن است. این آجر را به روش خشک یا مرطوب قالب گیری می کنند که برای ساخت دیوارهای حامل، فونداسیون ها و کف ساختمان ها مناسب است.
آجر پلاستیک شن: این نوع آجر از ترکیب پلاستیک با شن تولید می شود که دارای وزن کم، استحکام بالا، مقاومت در برابر آب و حرارت و قابلیت بازیافت مجدد است. این آجر را می توان به روش خشک یا مرطوب قالب گیری کرد. آجر پلاستیک شن برای ساخت دیوارهای داخلی و خارجی مناسب است.
مزایای آجر پلاستیکی:
- کاهش زباله های پلاستیکی
- صرفه جویی در منابع طبیعی
- افزایش کیفیت ساختمان
- گسترش خلاقیت و نوآوری
- صرفه جویی در هزینه های ساختمان
۶. آجر پشمی:
محصولی مدرن که می تواند جایگزین بسیار مناسبی برای آجرهای سنتی و بلوک های بتنی باشد. این محصول یک جایگزین پایدارتر و سالم تر برای مصالح ساختمانی معمولی مانند آجرهای خاکی پخته شده (آجر لفتون ) و بلوک های بتنی است. این نوع آجر از ترکیب خاک رس، پلیمر طبیعی استخراج شده از جلبک دریایی و خمیر کاغذ درست می شود.
این آجرها دقیقا در همان مواردی مورد استفاده قرار می گیرند که آجرهای سنتی استفاده می شوند. به عبارت دیگر، آجرهای پشمی گامی دیگر در جهت آینده ای پایدارتر برای ساختمانها هستند که در پی اقدامات محققان به بررسی نیاز روزافزون جوامع به محصولی سبزتر به جای آجرهای سنتی، حاصل شده است.
آجر پشمی به جای فرآیند پختن در کوره، که نیاز به انرژی زیادی جهت تولید حرارت داشته و همراه با تولید آلودگی است، به صورت طبیعی خشک می شود. به این ترتیب آجری حاصل می شود که در مقایسه با سایر آجرهای سنتی مزایای زیادی دارد. این نوع محصولات بدون نیاز به حرارت دیدن قابل تولید هستند که منجر به ذخیر ه انرژی می شوند.
این محصول، جایگزینی پایدارتر و سالمتر برای سایر مصالح ساختمانی متعارف مانند آجرهای سنتی و بلوک های بتنی است. همان طور که شرکت ها با کاربرد این محصول جدید فرآیند ساخت و تولید آسانتری را پیش رو خواهند داشت. به علاوه آن ها محصولاتی سازگارتر با تکنولوژی روز بهره می گیرند.
مزایای آجر پشمی:
- قوی تر از آجرهای ساخته شده با خاک رس
- دوستدار محیط زیست
- مقاومت بالا در برابر فشار
- مقاومت بالا در برابر هوای بسیار سرد
- مقاومت بالا در برابر خمیدگی
- بدون نیاز به فرآیند پخت در کوره
- کوتاه بودن زمان خشک شدن
- غیر سمی است
۷. آجر تصفیه کننده هوا:
این آجر قابلیت تصفیه هوای ورودی به ساختمان را دارد. امروزه در شهرهای صنعتی که در بیشتر روزهای سال آلودگی هوا داریم می توانیم روشهایی مثل این آجرها را استفاده کنیم تا هوای پاک وارد خانه شود.
از آن جایی که آلودگی محیط زیست امروزه تبدیل به یکی از دغدغه های بشر شده است. به کار بردن این نوع آجر به کاهش این نگرانی کمک شایانی می کند.
سازوکاراین آجرهای تصفیه کننده هوا بدین گونه است که مواد آلوده را از هوای ورودی فیلتر و حذف می کنند و در دیوار بیرونی ساختمان به کار برده می شود تا با تصفیه هوا، محیطی تمیز و پاک را به به داخل هدایت کنند.
مزایای استفاده از آجر تصفیه کننده هوا:
- استفاده از این آجر اقتصادی و مقرون به صرفه است.
- ساختار این آجر کمترین آسیب را به محیط زیست وارد میکند.
- در صرفه جویی انرژی نقش بالایی دارد.
- به دلیل عدم نیاز به برق در صرفه جویی انرژی تاثیر بالایی دارد.
- سیستم تنفس آجر می تواند در سیستم HVAC موجود، یا به عنوان یک سیستم مستقل استفاده شود.
۸. شیشه اسپندرال:
یک محصول شیشه ای مات است که به منظور ایجاد جلوه ای مدرن برای ظاهر ساختمان، طراحی شده است. اما این تعریف فقط آغاز استفاده از شیشه اسپندرال است و دلیل های بسیار مهمی برای استفاده از آن ها وجود دارند. در چند سال گذشته گزینه های با کیفیت بالا، شیشه های اسپندرال ابتکاری و زیبایی به وجود آورده است.برخلاف شیشه های شفاف معمولی که برای اهداف مختلف در درون ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند، شیشه اسپندرال به منظور کمک به پنهان کردن ویژگی های زشت نمای ساختمان، از جمله دریچه ها، سیم ها، تجهیزات مکانیکی و…. به صورت مات و برای سطح خارجی ساختمان طراحی شده است.
بنابراین شیشه اسپندرال شیشه ای است که بیشتر برای پوشش سطح خارجی ساختمان به جهت افزایش زیبایی استفاده می شود.با انجام پخت مرکب سرامیکی بر روی شیشه در انواع مختلف و رنگ های بسیار تولید می شود . چاپ سرامیکی این مدل شیشه به صورت مات یا غیر شفاف می باشد بدین صورت که فضای پشتی آن قابل رویت نمی باشد . شیشه چاپ دار را می توان در مدل های مختلف شیشه مورد استفاده قرار داد که این مدل ها عبارت اند از شیشه دو جداره، تک جداره و یا ساختار شیشه لمینیت.
مزایای شیشه اسپندرال:
- ایجاد یک نمای یک دست، مرتب و شیک
- بدون تغییر رنگ با تراکم داخلی
- شیشه ای با ایمنی بالا و ماندگاری طولانی
- در برابر خوردگی و فعل و افعالات شیمیایی مقاوم
- بدون محدودیت اندازه
- ایجاد ظاهر یکنواخت و پنهان کاری کامل ساختار و آشفتگی های داخلی ساختمان
- ایجاد عایق بندی
- بدون تغییر رنگ با تراکم داخلی
- شیشه ای ایمن و بسیار مقاوم و ماندگاری بالا
- نصب آسان
۹. شیشه لاکوبل:
شیشه لاکوبل به شیشههای پشت رنگی اصطلاحاً گفته میشود. این نوع شیشه، پوششی از رنگ است که پس از انجام فرآیند رنگگذاری درون کوره، روی شیشه قرار میگیرد تا به آرامی پخته شود. شیشه لاکوبل به خاطر ایمنی بالا در برابر شکست و سقوط شناخته میشود.
این نوع شیشهها دارای ظاهری منحصربهفرد و براق هستند و به همین دلیل در طراحی دکوراسیون داخلی به عنوان شیشههای تزئینی و دکوراتیو بسیار مورد استفاده قرار میگیرند. تنوع رنگهای موجود بسیار زیاد است. شیشه لاکوبل به عنوان یک محصول جذابیت بالایی دارد که بسیاری از طراحان و افراد عمومی ترجیح میدهند. وجود تنوع در رنگ، ضخامت و کاربردهای مختلف این نوع شیشه، باعث شده تا در دکوراسیون داخلی و حتی خارجی بسیاری مورد استفاده قرار گیرد.
این شیشه، انتخاب مناسبی برای استفاده در موارد زیر است:
- دیوارهای شیشه ای
- میزهای شیشه ای
- قفسه های شیشه ای
- کابینت های شیشه ای
- شیشه رنگی بین کابینتی
- پوشش بین کابینت در آشپزخانه
- دیوارهها و سطوح حمام و سرویسهای بهداشتی
- پارتیشنها در فضاهای اداری
- درها و کشوها
- استفاده در نمای فضاهای باز
- استفاده به عنوان تختههای وایت برد
- نمایشگرها، دیوارههای با آرم شرکت و تابلوهای تبلیغاتی
- ویترینها و استندهای خردهفروشیها
- شیشههای رومیزی
مزایای استفاده از این نوع شیشه:
- مقاومت در برابر شوک حرارتی
- قابل استفاده در شرایط مختلف
- جابجایی، نصب و نگهداری آسان
- ماندگاری رنگ و مواد مصرفی
- زیبایی خاص و منحصر به فرد
- مقاومت در برابر خوردگی و زنگزدگی
- قابلیت شستشو و ضدخش
- ظاهری یکدست و براق یا مات
۱۰. ترازو:
تِرازو (Terrazzo) نوعی پوشش دکوراتیو است که به لحاظ ظاهری از یک بستر و سنگدانه تشکیل شده است و با متریالهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و ظاهر آن هنوز هم همچنان محبوب است. کفپوش ترازو که بصورت تایل بر روی دیوار و سقف و بصورت ریختنی و یکپارچه بر روی کف اجرا میشود شامل قطعات کوچک سنگ، شیشه و سایر مواد است که در یک بستر سیمانی یا رزینی چیده شده اند و صیقل داده می شود.
نتیجه یک پوشش زیبا و بادوام است که می تواند برای چندین دهه زیبایی خود را حفظ کند.ترکیبات اولیه این متریال شامل تراشه های سنگ مرمر در مخلوط با بتن است. به مرور زمان تکنولوژی ساخت آن تا جایی پیش رفت که از این متریال در بازسازی ساختمانها پس از جنگ جهانی و جنبشهای مدرن معماری استفاده شد. ترازو امروزه برخلاف نمونه های کلاسیک، ظاهر براق و صیقلی دارد. این متریال امروزه بسیار مقاومتر شده و میتوان آن را به صورت بدون درز و یکپارچه هم اجرا کرد.
مزایای متریال ترازو:
- شستشوی آسان
- قابلیت سفارشی سازی رنگ
- غیر قابل نفوذ با مقاومت بالا
- امکان اجرا از ۴ میلیمتر تا ۲۰ میلیمتر
- امکان اجرا با رویه براق، نیمه مات و مات و ضد لغزش
- امکان سفارشیسازی رنگ بهصورت دقیق
- امکان انتخاب نوع و رنگ اندازه تراکم سنگدانهها
- یکپارچگی و پیوستگی کامل در کل سطح
- مقاومت سایشی فوق العاده و امکان استفاده در محلهایی با تردد بالا
- امکان ساخت پنلهای پیش ساخته و نصب روی سطوح افقی و قائم
- امکان ساخت کانتر و محصولات مشابه
- چسبندگی بالا به سطوح مختلف
- ایجاد فضای خاص و منحصر به فرد
- امکان اجرای مستقیم بر روی کاشی و سرامیک، سنگ، گچ، سیمان، چوب، ام دی اف و کناف
- مقاوم در برابر ضربه و خط و خش
- آنتی باکتریال بودن
- نصب آسان و سرعت اجرایی بالا