۰ تا ۱۰۰ نمای خشک ساختمان

این سوال ممکن است برای بسیاری از افراد ایجاد شود که نمای خشک چیست و شامل چه مواردی است. در حالت کلی نما به بخشی از ساختمان گفته میشود که از فضاهای عمومی مانند خیابان دیده میشود. در دنیای امروزی که طراحی و زیبایی ساختمان ها توجه روزافزون یافته است، اجرای نماهای ساختمانی نیز سمت و سوی متفاوتی یافته است.

همان طور که می دانید در طراحی و ساخت یک ساختمان، بحث نما بسیار پر اهمیت است. در حقیقت طراحی و انتخاب نما یکی از مهم ترین بخش های ساختمان سازی است. موارد بسیار زیادی را در طراحی و انتخاب یک نمای اصولی باید در نظر داشت، ازجمله زیبایی نما، مصالح مورد نیاز برای اجرای نما، هزینه های پروژه، دوام و پایداری نما، نحوه و زمان اجرا.

از اینرو طراحان و مجریان نیز در تلاش اند تا ایده های خود را به گونه ای اجرا کنند تا مطابق با فعالیت، حوزه کاری و تفکرهای کارفرمایان باشد. در این بین نمای خشک به نماهایی گفته میشود که دوغاب و ملات سیمانی در ساخت آنها استفاده نشود. سیستم های نمای خشک ساختمان برای نخستین بار در دهه هفتاد میلادی جهت استفاده در برج های بلند طراحی و به کار گرفته شد.

امروزه این روش پیشرفت چشمگیری داشته و به انواع گوناگونی تقسیم شده است در ادامه این مطلب با هلدینگ آژند آشیانه همراه باشید.

نمای خشک چیست؟

برخلاف روش های سنتی، در این سیستم برای اجرای نما خبری از ملات نیست. در حقیقت در نمای خشک، نوعی سیستم نصب سبک با اتصالات مکانیکی جایگزین ملات برای نصب نما به ساختمان می شود. نمای خشک متشکل از لایه های متعددی است که شامل پوسته بیرونی، فضای داخلی تهویه پذیر، لایه عایق حرارتی و دیواره داخلی ساختمان است.

بنابراین بین دیواره اصلی ساختمان و مصالحی که برای پوسته ساختمان استفاده می شود، فاصله ای تعیین شده وجود دارد. تمام لایه های نمای خشک با استفاده از سازه هایی از جنس فولاد و آلومینیوم، به سازه اصلی و اسکلت ساختمان نصب می شوند.

سیستم های نمای خشک

در سیستم های نمای خشک مشهود یا نمایان قسمتی از بست هایی که برای نگه داشتن سرامیک یا آجر استفاده می شوند، از بیرون ساختمان هم قابل مشاهده هستند. البته راه هایی هم برای کاهش جلب توجه این بست ها وجود دارد از جمله رنگ کردن قسمت های نمایان بست به رنگ رویه نما. در صورت انجام این کار حتما باید از رنگ های پایدار در برابر عوامل جوی استفاده کرد، چون این بست ها در معرض آسیب دیدگی بر اثر عوامل جوی قرار دارند.

چرا از نمای خشک استفاده کنیم؟

در این مقاله همه چیز در رابطه با نمای خشک را مرور می کنیم. نمای خشک به این معنی است که آنها به صورت چینشی خشک، بدون ملات و با کمک قاب های فلزی و شاسی ساخته می شوند.

همانطور که از عنوان مصالح نمای خشک پیداست، تفاوت اصلی بین این نما و نمای معمول (ملات) در شکل اتصال مواد نما با سازه ساختمان است.

بنابراین، در یک نمای خشک، بر خلاف نمای خیس، ملات در نما برداشته می شود و سطح (سرامیک، سنگ، سیمان و …) از طریق یک سری اتصالات مکانیکی (عمدتا فلزی) به سازه ساختمان متصل می شود.

نمای خشک ساختمان یکی از نماهایی است که کمتر به گوش مردم می رسد. با این حال، نمای خشک ساختمان و انواع آن مانند نمای آجری خشک محبوبیت پیدا می کند.

با توجه به مزایای نمای خشک ساختمان، تعداد متقاضیان نمای خشک ساختمان به ویژه نمای آجری در مقایسه با نمای قدیمی افزایش یافته است.

معرفی نمای خشک ساختمان

اجزای آن، عایق حرارتی، قاب نگهدارنده، فضای تهویه و مواد و اتصالات هستند.

عایق حرارتی زیر کار با استفاده از چسب یا اتصالات مکانیکی به طور مستقل به ساختمان متصل می شود.

قاب های آن از چوب اشباع، فولاد یا آلومینیوم ساخته شده اند. در بیشتر سیستم های نمای خشک که برای جلوگیری از ورود رطوبت به داخل ساختمان وجود دارد بین نما و عایق حرارتی تفاوت وجود دارد.

مواد مورد استفاده برای نماهای خشک شامل ورق های رزین آغشته، الیاف معدنی فوق العاده فشرده، الیاف سیلیکات کلسیم، ورق های آلومینیوم، کاشی ها، آجرهای سفالی و … این باعث می شود نما با طیف گسترده ای از رنگ ها و بافت ها خشک شود.

در این مدل نما، مصالحی که بدنه ساختمان را تشکیل می دهد در فاصله ای از دیوار اصلی قرار دارند. همچنین از چندین لایه شامل پوسته بیرونی، فضای داخلی تهویه ، لایه عایق حرارتی و دیواره داخلی ساختمان تشکیل شده است که همه آنها توسط سازه های فلزی و آلومینیومی به سازه ساختمان متصل می شوند.

یکی از روش های جدید برای تزئین ساختمان، ساختن نماهای خشک است. در این روش طراحی نما، برخلاف روش سنتی، مصالح از دیوار اصلی ساختمان فاصله دارند و به آن نمی چسبند.

نمای خشک را می توان با مواد مختلفی مانند سنگ و سرامیک ، شیشه ، چوب ترمو ، کامپوزیت ، آلومینیوم و موارد دیگر ساخت.

در واقع ، نکته نمای خشک نشان دادن آن بدون استفاده از ملات است. نمای خشک روش جدیدی است که از مزایای بسیاری برخوردار است و بسیاری از مشکلات طراحی سنتی نما را برطرف کرده است.

مزایا و ویژگی های آن

این نمای مدرن به علت ویژگی های مثبت و مزایای متعددی که دارد بسیار پر استفاده و رایج شده است. در اینجا به مزایا و ویژگی های انتخاب و نصب نمای خشک به عنوان نمای ساختمان اشاره می کنیم.

 

۱. سرعت اجرای نما

از آن جایی که در نمای خشک از چهارچوب‌های فلزی به عنوان قالب و الگوی اجرای نما استفاده می شود، نما را می توان بدون استفاده از داربست آماده کرد. این روند باعث می شود تا سرعت اجرای نمای خشک به صورت قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کند و تا ۵۰ درصد در زمان اجرای پروژه صرفه جویی خواهید داشت.

 

۲. کیفیت بالا

یکی از مزیت های نمای خشک این است که برای اجرای آن می توان از هر نوع مصالحی از جمله کامپوزیت، اچ پی ال ( HPL )، سنگ، سرامیک، آجر، آلوکوتا، چوب پلاست، ترمو وود ( چوب )،  سمنت برد (smartboard) ، مش استرچ متال / اکسپندد متال، نمای GRC / GFRC و … به روش صنعتی استفاده کرد.

این ویژگی نمای خشک سبب شده تا بسیاری از مشکلاتی که طراحان، مهندسان، متخصصان و مدیران پروژه ها با آن روبرو هستند، برطرف شود و با استفاده از این مصالح در هر سایز، ضخامت و رنگی که لازم است،

به بالا رفتن کیفیت نما و اجرای کامل طرح مورد نظر خود خواهند رسید. از طرفی با تولید صنعتی مصالح مورد نیاز برای رویه نما و مقاطع زیرسازی نما ازجمله پروفیل های آهنی، آلومینیومی یا گالوانیزه و استیل، با کاهش خطاهای انسانی و در نتیجه بالا رفتن کیفیت نهایی مصالح و نمای اجرا شده مواجه می شویم.

 

۳. کاهش اتلاف انرژی

به دلیل استفاده از عایق حرارتی در سیستم نمای خشک می توان اعلام کرد که این نما جلوی اتلاف انرژی ساختمان را گرفته و باعث کاهش هزینه ها می شود. در این سیستم ابتدا به صورت مستقل و با استفاده از چسب یا اتصالات مکانیکی، یک لایه عایق حرارتی به بدنه ساختمان متصل می شود.

بعد از این اتصال چهارچوب یا اسکلت نگه‌دارنده که می تواند از جنس چوب، فولاد یا آلومینیوم ‌باشد، روی ساختمان نصب می شود. با این روند، فاصله ای معین میان نمای خشک و عایق حرارتی وجود خواهد داشت که خود این فضای خالی هم عایقی در برابر اتلاف انرژی است.

۴. قابلیت تعویض یا تعمیر نما

چنان چه المانی از پوشش نمای خشک آسیب ببیند، به راحتی می توان قسمت کوچکی از پوشش و نما را باز کرد. در صورتی که قابلیت تعمیر وجود داشت، می توان آسیب آن ناحیه را برطرف کرد و یا در صورت غیر قابل تعمیر بودن، آن قسمت را به طور کامل با قطعه ای جدید تعویض کرد. این قابلیت در بسیاری از انواع نماهای دیگر وجود ندارد و در صورت آسیب دیدن قسمتی از نما مجبور به تقبل هزینه ی زیادی برای تعویض کامل آن خواهید شد.

 

۵. نصب آسان

برای نصب سیستم نمای خشک نیاز به کارگر حرفه ای نیست چرا که نصب آجر و ریل‌ها در این سیستم، به صورت مکانیکی است بنابراین در نصب آن دغدغه ی خاصی وجود نخواهد داشت و خبری از دستمزدهای بسیار گزاف نیست.

 

۶. عدم ایجاد ضایعات ساختمانی و آلودگی صوتی

از آن جایی که سیستم نمای خشک به صورت مستقیم روی دیوار ساختمان قابل اجرا است و نیاز به برداشتن سطح دیوار موجود، نیست، اجرای این سیستم هیچ نوع ضایعات یا زباله ی ساختمانی ایجاد نمی کند و مزاجمتی از نوع آلودگی صوتی برای دیگران ندارد.

 

۷. قابلیت اجرا برای ساختمان‌های مرتفع

همان طور که توضیح داده شد در این سیستم از ملات استفاده نمی شود. به همین دلیل هم برای پروژه ها و ساختمان های مرتفع بسیار سریع و آسان تر از سایر نماها مانند نمای آجری می توان نمای خشک را نصب کرد.

استفاده از نمای خشک در ساختمان مزایای دیگری هم دارد ازجمله اینکه :

  •  عمر ساختمان افزایش پیدا می کند.
  • باعث کاهش وزن و حجم فوندانسیون می شود.
  • طراحی آن کاملا مهندسی شده است و پرتی مصالح ندارد.
  • مصالح آن قابلیت سازگاری کامل در برابر تغییرات دما را دارند.
  • امکان بازیافت مصالح مورد استفاده وجود دارد.
  • نیازی به یکپارچه و به هم پیوسته بودن سطح زیرین و سطح ساختمان ندارد.
  • با سیستم های مختلف سازه ای مانند اسکلت فلزی و بتنی سازگاری کاملی دارد.

 

انواع روش های نصب نمای خشک

روش های مختلفی برای نصب نمای خشک وجود دارد ازجمله :

  • اتصال به سازه کاست
  • اتصال به سازه نگهدارنده
  • نصب پانل های ستونی با گیره های داخلی
  • نصب به صورت مستقیم با استفاده از گیره های چاقویی و دو شاخ با استفاده از ابزارهایی مانند مته ها و سر مته ها، ماشین دریل زیر برش شامل دریل دستی، جایگاه دریل ماشین و دریل اتوماتیک

 

نکات مهم در اجرای نمای خشک

در انتخاب چهارچوب نگهدارنده توجه به استحکام و مقاومت بالای آن، ضروری است.

  • مصالحی که برای زیرسازی نمای خشک انتخاب می شوند باید با هم سازگار باشند تا بر اثر مغایرت شیمیایی با یکدیگر دچار خوردگی نشوند.
  • مصالح مورد استفاده برای زیر سازی و رویه نما باید از نظر زیبایی هم بررسی شوند که با هم تطابق داشته باشند.
  • اتصالات باید ضخیم و با دوام باشند تا در برابر سرما، گرما، بخار آب و گازهای موجود در هوا مقاومت کنند.
  • آب بندی پنجره ها، درز ها، برآمدگی ها و نقاط کور ساختمان باید با نهایت دقت انجام شود.
  • بعد از نصب و اتمام اجرای نمای خشک باید کیفیت کل سازه نما را بررسی و آزمایش کرد.

قیمت اجرای نمای خشک

در هزینه نهایی و تمام شده اجرای نمای خشک پارامتر های مختلفی تاثیر گذار هستند که مهم ترین آنها عبارتند از :

  • قیمت و نوع مصالح انتخابی برای سطح رویه
  • موقعیت جغرافیایی پروژه
  • نوع سیستم مورد استفاده برای نصب نما
  • نوع سازه ساختمانی
  • ابعاد مصالح رویه و میزان برشکاری مورد نیاز
  • شکل معماری و میزان شکست های موجود در سطح نما
  • ارتفاع ساختمان

شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت با توجه به بودجه و شرایط خود با تیم آژند آشیانه در تماس باشید.همکاران ما در اجرا و ساخت نما از صفر تا صد به شما کمک میکنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید