۰ تا ۱۰۰ سرمایه گذاری در ملک

بسیاری سرمایه گذاری در بخش ملک را بهترین نوع سرمایه گذاری میدانند. اما چرا سرمایه گذاری در ملک تا این اندازه توصیه میشود؟ با ما همراه باشید تا در ادامه مقاله با هلدینگ آژندآشیانه همراه باشید تا به این مسئله بپردازیم.

سرمایه گذاری در بخش املاک به این معناست که فرد با خرید زمین، خانه، باغ، مغازه و… امید به افزایش سرمایه و رسیدن به سود را دارد. این سود میتواند در مدت زمان کمی حاصل شود. البته در بیشتر موارد این مدل سرمایه گذاری را یک سرمایه گذاری دراز مدت میدانند.

انواع مختلف سرمایه گذاری در بخش ملک

سرمایه گذاری در ملک انواع مختلفی دارد. مشارکت در ساخت ، پیش خرید خانه، خرید خانه های نیازمند بازسازی، خرید خانه های کلنگی و ساخت و ساز روی زمین چنین خانه هایی و … از انواع مختلف سرمایه گذاری هستند.

بسته به بودجه و همینطور زمان و انرژی ای که بنا دارید به این کار اختصاص دهید هر یک از گزینه های بالا میتواند انتخاب مناسبی برای سرمایه گذاری باشند. در صورتی که وجه کافی برای سرمایه گذاری ملک را دارید به هیچ عنوان تعلل نکنید.

بازار املاک

در صورتی که قصد دارید سرمایه گذاری در ملک را به عنوان یک شغل حرفه ای ببینید لازم است به فکر ساخت و ساز باشید. این کار میتواند به بزرگی ساخت یک پروژه بزرگ و یا به کوچکی بازسازی یک خانه قدیمی باشد.

بسیاری از تولید کنندگان داخلی دغدغه هایی مثل واردات کالایی مشابه با کالایی که آن ها تولید میکنند را دارند. در حالی که در بازار مسکن اساسا چنین دغدغه ای وجود ندارد. هیچ تاجری امکان وارد کردن مسکن از خارج از کشور را ندارد. این مسئله سبب شده است تا رقابت با محصولات خارجی در این بازار از بین برود و کار برای سرمایه گذاران در بازار مسکن ساده تر شود.

دلیل دیگری که سبب میشود تا بسیاری نسبت به سرمایه گذاری در این بخش تمایل داشته باشند پر سود و کم ریسک بودن آن است. البته مواردی همچون صبر و آینده نگری از جمله ملزومات فعالیت اقتصادی در این زمینه هستند.

 

چرا سرمایه گذاری در ملک؟

با توجه به وضعیت تورمی کشور، کسب درآمد از شغل ثابت افراد ممکن است به تنهایی پاسخگوی نیازهای آنان و خانواده‌هایشان نباشد. در نتیجه باید به فکر کسب درآمد از طریق روش‌های دیگر مانند سرمایه‌گذاری در مسکن و دریافت اجاره بها باشید که به دانش تخصصی نیاز ندارد.

بازار مسکن می‌تواند به‌عنوان بازاری برای سرمایه‌گذاری کم ریسک و حتی بعضا سرمایه گذاری بدون ریسک تبدیل شود. از این رو شما می‌توانید سرمایه‌هایی که در سایر بازارهای موازی با ریسک کم دارید را به این حوزه اختصاص دهید.

از دیدگاه عموم، بازار مسکن محلی امن و پر بازده برای سرمایه‌گذاری است. این حس امنیت چه از دید مصرف و چه از دید سرمایه‌گذاری باعث شده تا استقبال بیشتری از آن نسبت به سایر بازارها شود.

 

مسکن یک نیاز داخلی است

ملک یک کالای وارداتی نیست! به این معنی که ملک را مانند کالاهای وارداتی نمی‌توان از کشورهای خارجی وارد کرد. هر شخصی برای خرید زمین، خانه و… باید در داخل کشور اقدام کند، پس در نتیجه قیمت مسکن بر اساس مشخصه‌هایی که در داخل کشور وجود دارد تعیین می‌گردد.

فوت و فون سرمایه گذاری در ملک

همانند هر حوزه دیگری سرمایه گذاری در بخش املاک نیازمند دانش و تجربه است. در صورتی که بی گدار به آب بزنید امکان دارد سودتان به ضرر تبدیل شود. هرچند بازار مسکن یک بازار با ثبات است اما دقت داشته باشید که در چه بخشی اقدام به سرمایه گذاری میکنید.

گاه خرید زمین هایی که آینده خوبی دارند کلید رسیدن شما به سود کلان است. البته چنین سرمایه گذاری مستلزم صبر است. چرا که تا زمان رسیدن زمین ها به ارزش واقعی شان باید برای فروش ملک دست نگاه دارید.

یکی دیگر از راه های سرمایه گذاری در بازار ملک خرید خانه، مغازه و اجاره دادن آن است. هر چه ارزش ملک بالاتر باشد میزان اجاره دریافتی از آن بالاتر خواهد بود.

 

 

نکات طلایی سرمایه گذاری در ملک

برای سرمایه گذاری در زمینه ملک لازم است ابتدا منابع مالی و حداکثر سرمایه ای را که برای حضور در این بازار نیاز دارید را مشخص کنید. همچنین باید بدانید که هدف نهایی شما از این سرمایه گذاری چیست؟ و میخواهید ملک تهیه شده ظرف چه مدت زمانی، چه مقدار سود برای شما به ارمغان بیاورد؟

پاسخ به این سوالات دید روشنی به شما برای شروع سرمایه گذاری خواهد داد. البته لازم نیست همه سرمایه تان برای ورود به این بازار نقد باشد.

یکی دیگر ازنکات سرمایه گذاری در ملک مشخص نمودن این مسئله است که کدام حوزه را برای سرمایه گذاری ملک برگزیده اید. این شفاف سازی چراغ راهی برای ادامه مسیر خواهد بود.

برای سرمایه گذاری لازم است ابتدا به تحقیق و بررسی بپردازید و از عنصر هوش و آینده نگری نیز بهره ببرید. مواردی که میتواند سبب امتیاز یک ملک گردد و شما را به سود بیشتری برساند بررسی کنید. همچنین در تهیه زمین اگر سرمایه کافی برای تهیه زمین های گران قیمت را ندارید به سراغ خرید زمین های خوش آتیه بروید.

پیش از سرمایه گذاری در ملک از کسانی که سرمایه گذاری موفقی را در این زمینه تجربه کرده اند نظر بخواهید و با افراد مطلع مشورت کنید. بدون تحقیق و بررسی اقدام به سرمایه گذاری نکنید. مهارت و دانش کافی برای سرمایه گذاری را میتوان به سادگی آموخت اما رسیدن به تجربه مستلزم صرف زمان است.

 

 

مزایای سرمایه گذاری در ملک

هرچند برای سرمایه گذاری های کلان در زمینه ملک نیاز به نقدینگی بالایی دارد اما حتی با داشتن پول یک آپارتمان و یا یک زمین میتوانید فعالیت خود را آغاز نمایید. مزیت دیگری که این نوع سرمایه گذاری دارد کم ریسک بودن آن است. به این معنی که هیچگاه از ارزش ملک کاسته نمیشود و احتمال ضرر و زیان دیدن سرمایه گذار نزدیک به صفر است.

البته باید از خرید و سرمایه گذاری روی ملک هایی که خوش آتیه نیستند و به اصطلاح صاحب اول و آخر آن ها یک نفر است خودداری نمایید.

از دیگر مزایای سرمایه گذاری در ملک میتوان به تنوع رسیدن به سود اشاره نمود. بازسازی ملک و تغییر کاربری دادن از دیگر مواردی هستند که سرمایه گذاری در بازار مسکن را لذت بخش خواهند کرد.

همچنین دست شما برای انتخاب حوزه های مختلف سرمایه گذاری روی ملک باز است.

به طور کلی میتوان گفت ملک سرمایه قابل مشاهده ای است که هیچ گاه از ارزش آن کاسته نمیشود. چرا که همیشه نیاز به مسکن حتی در نسل های آینده وجود دارد.

 

  • امکان کسب بازدهی از طریق اجاره بها

سرمایه‌گذاری در سایر بازارهای مالی مثل طلا، ارز، ارز دیجیتال و.. که پرداخت سود دوره‌ای ندارند، تنها باعث کسب سود از طریق نوسان قیمت برای سرمایه‌گذار می‌شود. در صورتی که با سرمایه گذاری در مسکن علاوه بر کسب سود و افزایش قیمت ملک، امکان کسب درآمد از طریق دریافت اجاره بها و رهن برای سرمایه‌گذار نیز وجود دارد.

  • عدم امکان سرقت

یکی از مزایای سرمایه گذاری در مسکن این است که امکان سرقت ملک عملا وجود ندارد، اما در مقابل این مورد در سرمایه‌گذاری در ارز، طلا و… به عنوان ریسک سرمایه‌گذاری شناخته می‌شود.

  • عدم نیاز به دانش تخصصی

چالش نیاز به دانش‌های تحلیلی مثل تکنیکال و فاندامنتال برای معامله‌گری در بازارهایی هم‌چون بورس و… وجود دارد. اما در مقابل و در حوزه مسکن، سرمایه‌گذاران کمتر با این چالش مواجه می‌شوند. چرا که برای خرید ملک و سرمایه‌گذاری در مسکن نیاز به دانش تخصصی نیست و تنها باید یک‌سری موارد را بررسی کنید.

 

 

معایب سرمایه گذاری در مسکن

 

  • هزینه بر بودن سرمایه گذاری

سرمایه گذاری در مسکن نیازمند داشتن سرمایه زیاد است و این یکی از معایب این نوع سرمایه‌گذاری است.  این مورد باعث می‌شود تا هر فردی نتواند در مسکن و املاک سرمایه‌گذاری کند.

  • ناهمگن بودن بازار مسکن

از ویژگی‌های بازار مسکن می‌توان به ناهمگن بودن این نوع سرمایه‌گذاری اشاره کرد. بدین معنی که هر ملکی از حیث مکان منحصر بفرد است. برای همین قیمت مسکن در دو محله با یکدیگر تفاوت دارد. این مسئله باعث می‌شود تا قیمت‌گذاری در مسکن با چالش‌هایی مواجه شود و همچنین هزینه‌های جست‌وجو نیز به آن اضافه شود.

  • هزینه معاملات بالا

هزینه معامله ملک و مسکن اغلب بالا است. این هزینه‌ها شامل هزینه جست و جو، کارمزد معاملات، هزینه نقل و انتقالات، عوارض قانونی، مالیات انتقال و… می‌شود.

  • نقدشوندگی پایین

املاک عموما در رده دارایی‌هایی با نقدشوندگی پایین دسته‌بندی می‌شوند. در واقع املاک به علت نیاز به سرمایه زیاد، نقدشوندگی پایینی دارد.

  • مستهلک شدن ساختمان

در صورتی که یک ساختمان خریداری کنید، این ساختمان به مرور زمان دچار استهلاک می‌شود. این اتفاق باعث می‌شود که در صورتی که بازار مسکن راکد باشد، ارزش ملک پایین بیاید. البته می‌توانید هر چند سال یک‌بار نسبت به نوسازی اقدام کنید.

سوالات متداول

۱. سرمایه‌‌گذاری در مسکن مناسب چه افرادی است؟
این نوع سرمایه‌گذاری دانش و مهارت‌های تحلیلی نیاز ندارد و تنها باید فاکتورهای مهم تعیین قیمت و ارزیابی ارزش ملک را بتوانید بررسی کنید. همچنین سرمایه‌گذاری در مسکن نیازمند سرمایه بالا است. به همین خاطر ممکن است هر شخصی امکان این نوع سرمایه‌گذاری را نداشته باشد.
۲.  نقدشوندگی در مسکن چگونه است؟
از آنجایی که سرمایه‌گذاری در مسکن نیازمند سرمایه بالا است، فروش مسکن ممکن است کمی زمان بر باشد و با این حساب میزان نقدشوندگی در این نوع سرمایه‌گذاری پایین است.
۳. آیا امکان دریافت تسهیلات از طریق سرمایه‌گذاری در مسکن وجود دارد؟
بله. سرمایه‌گذاران می‌توانند از طریق اوراق تسهیلات مسکن، تسهیلات خرید و جعاله مسکن دریافت نمایند.

سخن پایانی

از مهمترین روش های سرمایه گذاری در ملک می توانیم به سرمایه گذاری از طریق خرید و فروش ملک مسکونی و تجاری و اجاره دادن آن ها اشاره کنیم. از دیگر روش های پر اهمیت سرمایه گذاری، خرید ملک قدیمی و نوسازی و بازسازی آن است. خرید زمین هم می تواند در طولانی مدت سود خوبی برای شما ایجاد کند. همچنین می توانید با ساخت و ساز در آن ارزش زمین را بالا ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید