۸ مدل کابینت از لحاظ جنس و متریال:
هدف این مقاله آشنایی شما با انواع کابینت است و میتوانید نمونه های بیشتری از طراحی های معماری داخلی و سبک های معماری داخلی را در سایت ما مشاهده کنید.انواع متنوعی از متریال و ورقهای مختلف در بازار برای ساخت کابینت مورد استفاده قرار میگیرند که هر کدام زیر مجموعههای مختلفی دارند. به عنوان مثال کابینتهای فلزی خود به کابینتهای آهنی ( گالوانیزه و ورق سیاه) آلومینیوم و استیل تقسیم میشوند و یا کابینتهای چوبی از انواع چوب راش، بلوط، چوب روس و غیره ساخته میشوند که هر کدام خواص و ویژگیهای مخصوص به خود را دارند. در صورتی که مایلید با این نوع کابینتها بیشتر آشنا شوید؛در ادامه با ما همراه باشید.
۱.کابینت های چوبی
۲.کابینت های روکش چوب
۳.کابینت های فلزی
۴.کابینت های ملامینه
۵.کابینت های ام دی اف
۶.کابینت هایگلاس
۷.کابینت های پلی گلاس
۸.کابینت ممبران
در ادامه با هر نوع کابینت بیشتر آشنا می شوید:
۱.کابینت های چوبی:
از گران ترین انوع کابینت می باشد چرا که از چوب خالص برای ساخت آن استفاده می گردد که قیمت زیادی دارد. یونیت (اسکلت) کابینت در برخی موارد با متریالی مانند ام دی اف و در برخی موارد از چوب ساخته می شود. کابینت تمام چوب پس از اجرا با رنگ پلی استر پوشش پیدا کرده و از زیباترین انواع کابینت است.
۲.کابینت های روکش چوب:
برای ساخت این نوع کابینت بخش های قابل رویت از ورق های ام دی اف با روکش چوب ساخته می شود که قیمت بالاتری نسبت به مابقی موارد دارند اما نسبت به کابینت تمام چوب ارزانتر است. مثل بیشتر کابینت ها، معمولاً یونیت (اسکلت) این نوع کابینت نیز از جنس ام دی اف می باشد
روکش بلوط و ملچ از روکش های پرطرفدار این طرح ها هستند. بخش قابل توجهی از هزینه اضافه این نوع کابینت مربوط می شود به اجرای رنگ پلی استر که پس از اتمام ساخت کابینت انجام می شود.
۳.کابینت فلزی:
این نوع از کابینت ها، در گذشته جزو بهترین متریال ها بوده ولی با گذشت زمان و با تغییر ذائقه ی ایرانی ها، رفته رفته از مد افتاده و متریال های بهتر جایگزین آن شده اند. کابینت آشپزخانه فلزی، در جنس های استیل، ورق های گالوانیزه، و آهن و آلومینیوم تولید میشدند. البته امروزه کابینت های فلزی با درب های ام دی اف، به وضوح در بازار یافت میشوند.
۴.کابینت های ملامینه:
یکی از ارزان ترین انواع کابینت است که با ورق های ملامینه ساخته می شود. ملامینه ورقی است با مغز نئوپان که با روکش نازکی به نام ملامینه پوشانده شده است. این لایه نازک ضد آب و ضد خش است.
نقطه ضعف ملامینه حساسیت نئوپان به رطوبت است. لذا توصیه می شود در محل هایی که در معرض آب نیستند از ورق ملامینه استفاده شود مانند کمد های اتاق.
۵.کابینت های ام دی اف:
ورق ام دی اف شبیه ملامینه هستند (ورقی با روکش ملامینه) اما با مغزی ای متفاوت. مغزی این ورق ها بجای نئوپان از جنس متریالی به نام ام دی اف می باشد که فشردگی بیشتری دارد. حساسیت ورق ام دی اف در برابر آب نسبت به ملامینه کمتر است اما باز هم به رطوبت حساس است.
۶.کابینت هایگلاس:
یونیت های (چهارچوب/اسکلت) این نوع کابینت معمولاً از ام دی اف سفید و بخش های قابل رویت آن ودرب ها از جنس ورق «های گلاس» ساخته می شود. ورق هایگلاس نسبت به ام دی اف دارای روکشی قوی تر و ضخیمتر است (البته در یک سمت ورق، سمت دیگر ورق یک لایه نازک پی وی سی سفید است)
کابینت های گلاس از نظر ظاهری بسیار براق تر و دارای تنوع طرح زیاد و زیباتر از ام دی اف می باشد. عموماً قیمت های گلاس بیشتر از ام دی اف می باشد.
۷.کابینت پلی گلاس:
پلی گلاس نوعی امدیاف است با این تفاوت که روکش آن به غیر از ملامینه با یک لایه پلی استر پوشانده میشود. ورق پلی گلاس نوعی ورق با مغزی ام دی اف بوده که بر روی سطح یک طرف ورق امدیاف که دو رو ملامین شده یک لایه ۷۵ میکرونی از پلی استر که ظاهری شبیه شیشه دارد اما نسبت به شیشه سبک تر و محکمتر می باشد پرس شده است و رنگ نهایی صفحه توسط رنگ لایه ملامین که روکشی از پلی استر دارد، تعیین میشود و به مرور زمان نیز هیچ تغییر رنگی در ورقهای ملامین و پلی گلاس ایجاد نمیشود.
مقاومت سطح این ورقها در برابر خراش به اندازهای بالاست که به شما اجازه میدهد با یک اسفنج سطوح را بدون ایجاد خراش تمیز کنید.
۸.کابینت ممبران:
این کابینتها تحت عنوان کابینت ممبران، پرس وکیوم، کابینت کلاسیک نامیده میشوند. در فرآیند تولید این نوع درب ها ابتدا بر روی صفحه توسط دستگاه حکاکی می کنند و پس از آن توسط دستگاه پرس وکیوم روکش می شوند.
دستگاه با توجه به ابزار ها (فرزها و تیغه های برش) که از قبل برای دستگاه تعریف شده اند، طرح را روی قطعه مورد نظر اجرا می کند.