۱۰ نوع متریال نما:
متریال نمای ساختمان یکی از مهم ترین مباحث انتخاب از نظر جنس و نوع و قیمت متناسب با فضای شهری و نوع پوشش آن شهر بستگی دارد که ما در این مقاله نوین ترین متریال های نما را برای اغلب موقعیت های جغرافیایی به شما معرفی میکنیم تیم آژند آشیانه سعی بر این دارد که شما را با این نوع متریال ها آشنا کند شما میتوانید جهت استعلام قیمت روز و یا هزینه ی طراحی و اجرا با ما تماس بگیرید و تیم ما به صورت رایگان به سوالات مورد نظر شما را پاسخ میدهند.
نما چیست؟
نما به عنوان حافظساختمانهای مسکونی دیوارهای محکم و یکپارچهای محصور شده هستند که با حداقل نفوذی به بیرون بدنه تشکیل یک فضای عمومی را میدهند و نماسازی برای ایجاد یک فرم متناسب با موقعیت جغرافیایی و متناسب با کاربری آن طراحی و اجرا میشود.
انواع متریال های نما:
امروزه متریال های زیادی برای طراحی و اجرای نما متناسب با تکنولوژی روز دنیا در دسترس عموم قرار گرفته است که هر شخص متناسب با بودجه و شرایط خود میتواند نمای ساختمان خود را به هر صورت و سلیقه ای طراحی و اجرا کند ما در اینجا به چند متریال پرکاربرد که در اکثر نماها از نظر موقعیت جغرافیایی و کاربری آن معرفی میکنیم پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
۱- متریال آجر:
آجر یکی از موادی است که سابقه طولانی در طراحی نما دارد. آجرهای نما که هنوز بسیاری از سطوح خارجی ساختمان ها را تشکیل می دهند ، از جمله مصالحی هستند که قیمت مناسب تری نسبت به سایر گزینه ها دارند. استفاده از آجر در طراحی نما به این معنی نیست که شما نمای خود را به روشی سنتی و به سبک قدیمی طراحی کنید. طراحی نما را می توان با استفاده از موادی مانند آجر به روشی کاملاً منطبق با استانداردهای روز انجام داد. بسیاری از ساختمانهای مدرن با کمک آجر در طراحی نما ایجاد می شوند. آجر می تواند ماده ای فوق العاده زیبا باشد که اگرچه احساسی گرم و جذاب دارد اما در معماری مدرن جای می گیرد. از مزایای نمای آجری این است که نیازی به نگهداری ندارند. نمای آجری بدون نیاز به تمیزکاری می تواند سالها ظاهر اصلی خود را حفظ کند.همچنین آجر از متریالی است که در مدلها و اندازههای مختلف تولید میشود و اگر از آجر مناسبی استفاده کرد میتوان نمای جذابی به وجود آورد و ازنظر قیمت هم این متریال مقرونبهصرفه است و باقیمت مناسبی عرضه میشود.
آجر نسوز معروف ترین نوع آجر است که از خاکهای چینی و نسوز تولید شده و با ساختار مولکولی متراکم و ظریف است. نحوه تولید این نوع آجر به این صورت است که ابتدا سنگ ها را آسیاب کرده و سپس به خاک نرم تبدیل می شود و پس از ۳ روز پخت در کوره در دمای بالای ۱۵۰۰ درجه سانتیگراد ساخته میشود.
مزایای استفاده از آجر:
- به علت پخت در دمای زیاد در مقابل فرسایش و سرما وگرما مقاوم می باشد.
- به علت پخت، شامل طیفهای رنگی زیبا می باشدکه در پایان کار باعث زیبایی نما میشود.
- هر نوع طرح و الگویی را میتوان با آجر اجرا کرد.
- سبک بوده و نیاز به اسکوب و نگه دارنده ندارد و در نتیجه هزینه اضافی برای مشتری ندارد.
- جذب زیادی با ملات وسیمان دارد و هرگز از ساختمان نمی افتد.
- در نهایت عایق سرما وگرما بوده و از اتلاف انرژی در همه فصول جلوگیری می کند.
۲- متریال سیمان:
سیمان در رنگبندی های مختلف مثل سیمان سفید سیمان سیاه یا خاکستری و… است و تفاوت آن ها بیشتر در رنگ شان می باشد. رنگ سیمان با توجه به مواد خام که در ترکیب شان وجود دارد و همین طور مراحل تولیدشان تغییر می کند. مقاومت و قدرت چسبندگی سیمان سفید همانند سیمان پرتلند معمولی است. انواع سیمانسفید وجود دارد که تمامی انواع سیمانسفید از آهک ساخته شده اند این متریال از نظر قیمت مقرون به صرفه است و متناسب با طراحی نمای شما میتواند نمای جذاب و ساده ای را ایجاد کند.
مزایای استفاده از سیمان:
- مقاوم در برابر هوازدگی
- سازگاری با محیط زیست
- مقاوم در برابر ترک خوردگی
- پراکندگی زیاد این نوع سیمان از تخریب مواد تحت تأثیر رطوبت جلوگیری می کند.
- توانایی اجرای ایده های خلاقانه ابتکاری
- خصوصیات مواد از تغییر رنگ بتن جلوگیری می کند
۳- متریال سنگ:
سنگ یکی از محبوب ترین متریال و درجه یک ترین متریال به کار رفته در طراحی نما است. با وجود تنوع در متریال، بافت و رنگ، سنگ ها از نظر طراحی نما می توانند گزینه های زیادی به شما بدهند. سنگ دارای خصوصیاتی است که می تواند آن را به گزینه مناسبی برای طراحی نما تبدیل کند. از جمله این خصوصیات می توان به مقاومت بالای این ماده در برابر رطوبت اشاره کرد درواقع، مقاومت سنگ در برابر آلودگیهای محیط، گردوغبار و رطوبت بالا بوده و دوام بالایی دارد. همچنین سنگهای ساختمانی در رنگها و جنسهای مختلفی تولید میشوند و رنگ آنها ثابت است. به راحتی دود و گرد و غبار را جذب نمی کند و بنابراین از شکل تمیزتری نسبت به مواد دیگر برخوردار است. اگر از سنگهای با کیفیت در طراحی نما و با روش اجرای مناسب استفاده شود ، تا حدود زیادی از عمر نما اطمینان حاصل خواهد شد. تنوع رنگ و مواد سنگی نیز یکی از مواردی است که نقش بسیار مهمی در تشخیص این ماده از گزینه های دیگر دارد. البته باید توجه داشت که قیمت نمای سنگ می تواند بسیار بیشتر از اکثر گزینه ها باشد. متریال سنگ را بیشتر میتوان در نمای کلاسیک مشاهده کرد.
مزایای استفاده از سنگ:
- دوام و مقاومت بسیار بالا
- مقاومت سایشی و ضربه ای بالا
- قابلیت برش و صیقل خوردن
- جلاپذیری مطلوب
- قابلیت شستشو ثبات رنگ
- مقاومت کششی و خمشی مناسب
- غیر قابل نفوذ بودن
- مقاومت در برابر حرارت و رطوبت
- مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی
- سختی و مقاومت فشاری بالا و پایداری در برابر مواد اسیدی
۴-ترموود (چوب):
چوب ماده ای زیبا و شگفت انگیز است. می تواند زیبا و متفاوت به نظر برسد. امروزه ، فناوری در جهتی پیشرفت کرده است که به چوب امکان مقاومت در برابر شرایط مختلف جوی را می دهد و بنابراین نگرانی های قبلی در مورد استفاده از چوب در طراحی نما تا حدی برطرف شده است. نمادهای چوبی نیاز به نگهداری ویژه دارند و باید با مواد مناسب برای پوشش در برابر عوامل محافظ خارجی پوشانده شوند ، که باید با گذشت زمان گسترش یابد.چوب مصالح ساختمانی است که مستقیما از درخت بدست می آید (چوب طبیعی) یا اینکه از خرده چوب ها، سرشاخه ها و ضایعات کشاورزی به همراه چسب های مخصوص طی فرایندهای خاص تولید می شوند (چوب های ساختگی یا تخته های مرکب) و در ساختمان به صورت تیر، ستون، خرپا، نماسازی و کف سازی به مصرف رسیده و در کارهای کمکی مانند قالب بندی و داربست به کار می رود.کاربرد چوب در ساخت مصنوعات چوبی، کارهای کمکی در ساخت و ساز مثل قالبسازی، چوببست و . . .
مزایای استفاده از ترموود:
- عایق حرارتی و برودتی
- مقاومت خوب و خاصیت ارتجاعی در برابر ضربه
- قابلیت پرداخت سطحی، رنگپذیری، کندهکاری و برش
- تجدید پذیری مجدد درخت بعد از برش
- دارای خاصیت آکوستیک
- در دسترس بودن و سهولت ساخت
- امکان تصحیح خواص (مواد ضد حریق، ضد رطوبت و ضد قارچ)
۵-متریال بایرامیکس:
بایرامیکس، متریالی از سوی یک کمپانی ترکیهای است. این متریال متشکل از سرامیک، دانههای مرمر و گرانیت بوده و برای تولید آن، مواد را در چسبهای طبیعی و مصنوعی میریزند و سپس آن را خشک میکنند. بعد از خشک شدن نیز در اندازههای استاندارد برش میدهند.این متریال، مقاومت بالایی داشته و باعث ایمنسازی ساختمان میشود. از قابلیتهای ویژه این متریال ساختمانی میتوان به رنگهای زیبا، نصب سریع و راحت آن و همینطور قیمت مناسبش اشاره کرد. بنابراین اگر به دنبال یک نمای ساختمانی مقاوم، زیبا و خوش قیمت هستید این متریال انتخاب مناسبی است.
مزایای استفاده از بایرامیکس:
- مقاومت بالا
- انعطاف پذیری بالا
- قابلیت شستشو
- قابلیت نصب و اجرای آسان
- تعمیر و نگهداری آسان
- سازگار با محیط زیست
۶- متریال فایبر سمنت برد:
نمای فایبر سمنت که از صفحاتی تشکیل شده است که سیمانی بوده و دارای الیاف هستند. مقاومت این ماده به طور قابل توجهی از چوب یا سیمان بیشتر است و در عین حال ظاهری مناسب و زیبا ایجاد می کند. نمای فایبرسمنت می تواند بسیار مقاوم در برابر آتش باشد و توسط حشرات خورده نمی شود و این باعث تمایز آن از سایر مواد می شود. از آنجایی که از این ماده به عنوان تابلو استفاده می شود ساخت نما را سرعت بخشیده و نتیجه تمیزتری را به همراه خواهد داشت.استفاده از این ماده برای ایجاد نماهای یکنواخت می تواند گزینه خوبی باشد. نمای فایبرسمنت از ترکیب سیمان ، سلولز و سایر مواد معدنی ساخته شده اند و می توانند پوشش های مقاوم در برابر نور و باران برای نما باشند. در عین حال ، تنوع بافت و نقش های مختلف در این ماده و همچنین طیف رنگی ارائه شده توسط این ماده ، آن را به گزینه ای جذاب برای پوشاندن نما تبدیل کرده است.
انواع فایبر سمنت برد:
- فایبر سمنت برد ساده
- فایبر سمنت برد طرح چوب
- فایبر سمنت برد مدرن
- فایبر سمنت برد طرح آجر
- فایبر سمنت برد رنگی
- فایبر سمنت برد دکوراتیو
مزایای استفاده از فایبر سمنت برد:
- ماندگاری و کیفیت بالا
- ثبات رنگی
- مقاومت در برابر عوامل جوی
- جذب آب پایین
- مقاومت در برابر حشرات
- سازگار با محیط زیست و قابل بازیافت می باشد.
- قیمت مناسب در مقایسه با محصولات چوبی
- مقاوم در برابر سر خوردگی و لغزش
۷- متریال اچ پی ال:
اچ پی ال ورقه ای است مرکب از چندین لایه ساخته شده از الیاف (همانند کاغذ) آغشته به رزین های عمل کننده در گرما که تحت تاثیر حرارت و فشار به هم چسبیده باشد. در ساخت ورق های فرمیکا یا همان اچ پی ال از کاغذ کرافت، کاغذ دکوراتیو، رزین فنولیک و رزین ملامین استفاده می شود.ورق های فشرده شده لمینت که هم مناسب نمای داخلی و هم خارجی ساختمان میباشد و ساختار فشرده و متراکمی دارند که در ابعاد مختلف در بازار موجود میباشند.
مزایای استفاده از اچ پی ال:
- مقاومت بالا
- خاصیت ضد باکتری و الکترو استاتیک
- خاصیت ضد خش
- بی نیاز از شستشو
- مقاومت مکانیکی
- کارکرد آسان
- نصب خشک
- مقاومت بالا در برابر آتش سوزی
۸- متریال لوور:
سایبان آلومینیومی است که به صورت منقطع در نمای ساختمان ها به کار برده می شوند و تابش نور مستقیم خورشید را به داخل ساختمان و عبور هوا را کنترل می کند و در ضمن موجب زیبایی نمای ساختمان می شود.به عنوان یک سازه تزئینی در صنعت ساختمان به کار برده می شود. در حقیقت لوور تنوع بالایی در متریال دارد، به همین دلیل معماران و طراحان در داخل و خارج از ساختمان از آن بهره می برند. لوور سایبان آلومینیومی به سه مدل مختلف آلومینیومی دوکی، آلومینیومی مستطیلی و آلومینیومی z شکل در بازار موجود می باشد.
مزایای استفاده از لوور:
- زیبایی و شکیل بودن سقف نهایی و ایجاد فضایی مدرن
- ایستایی و استحکام بالای سقف تمام شده
- قابلیت رنگ آمیزی
- ضد حریق بودن
- امکان تولید سایزهای متونع ارتفاعی بر اساس نیاز
- دوستدار محیط زیست
۹- متریال بتن اکسپوز:
یکی از انواع بتنهای معماری است که به عنوان پرداخت نهایی سطوح داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع، هر بتنی که سطح آن در معرض دید قرار داشته باشد را میتوان به عنوان بتن اکسپوز در نظر گرفت این نوع بتن، سطحی صیقلی و صاف دارد و میتوان آن را در قالبهای گوناگون به صورت پنلهای آماده ساخت و به عنوان نما در ساختمانهای مختلف استفاده کرد. تنوع در طرح، رنگ و شکل این نما هیچ محدودیتی ندارد و در هر حالتی که معمار آن را طراحی کند، قابل اجرا میباشد.ساخت بتناکسپوز یا بتن نما از ترکیبی استفاده میشود که وزن سبک بتن اکسپوز درمقایسه با انواع دیگر مصالح ساختمانی نما، محبوبیت بیشتری دارد. از طرحهای محبوب بتن اکسپوز میتوان به طرح چوب، طرحهای حجمی و طرح چهار سوراخ اشاره کرد.
مزایای استفاده از بتن اکسپوز:
- دوام بالا
- تعمیر و نگهداری راحت
- کاربری زیاد
- تنوع
- ضد سایش و خوردگی
- سطحی یکنواخت، صاف و زیبا دارد.
- عایق صوتی و حرارتی
- قابل شستشو
- ضد کپک
۱۰- متریال شیشه هوشمند:
شیشه های هوشمند به انواعی از شیشه اطلاق میشوند که با استفاده از جریان برق شیشه مات یا روشن شده و در واقع میزان جذب نور در شیشه های هوشمند را میتوان به صورت دستی تغییر داد و تنها با فشردن یک کلید، شیشه از حالت شفاف به تیره تغییر مییابد. شیشه هوشمند در برابر جریان الکتریسیته از خود واکنش نشان میدهد و با تغییرات شیمیایی سبب تغییر خصوصیات فیزیکی شیشه میشود که میتواند به دوصورت استفاده از برچسب پشت شیشه و استفاده از طلق لمینیت ما بین دو شیشه اجرا کرد.
مزایای استفاده از شیشه هوشمند:
- سبک
- استفاده و نگهداری آسان
- حریم خصوصی
- انتقال نور
- نور طبیعی
- عایق صدا
- سهولت در تمیز کردن و نگهداری