هر چه فرآیند ساخت ساختمان بیشتر طول بکشد، مقدار سرمایه ساخت بیشتر خواهد شد به همین خاطر در این مطلب قصد داریم سریع ترین روش های ساختمان سازی را با شما به اشتراک بگذاریم.
برای ساخت و اجرا پروژه های ساختمانی در سریع ترین زمان ممکن با هلدینگ آژند آشیانه در تماس باشید.
خوشبختانه پیشرفت تکنولوژی در عصر امروز به تمامی حوزه ها وارد شده و تکنولوژی های جدید ساختمان سازی،علاوه بر کاهش هزینه ها و بالاتر بردن کیفیت کار، سرعت ساخت ساختمان را بالا برده اند که در ایران نیز شاهد بکارگیری برخی از این روش ها هستیم. در ادامه به بررسی سریع ترین روش ساخت ساختمان در ایران می پردازیم و اینکه اساسا چه راهکارهایی برای افزایش سرعت ولی حفظ کیفیت ساختمان سازی وجود دارد.
سریع ترین روش های ساختمان سازی در ایران
امروزه روش های نوین زیادی برای ساختمان سازی ابداع شده که نه تنها کیفیت ساخت و ساز را افزایش می دهند، بلکه باعث افزایش سرعت کار نیز می شوند. این روش ها عبارتند از:
۱.روش pole barn، سریع ترین روش ساختمان سازی در ایران
بدون شک این روش ، سریع ترین روش ساخت ساختمان در ایران است که در آن برای ساخت اسکلت ساختمان از تیر های چوبی یا فولادی استفاده میشود. همانطور که گفته شد، در این روش خانه بدون نیاز به زیر سازی و فونداسیون ساخته میشود؛ از این رو به دلیل نیاز کمتر به مصالح، نیروی کار و حفاری کمتر در زمین، سرعت ساخت ساختمان بیشتر میشود.
دراین روش ساختمان سازی سریع، ابتدا تیرها به صورت عمودی در زمین نصب شده و سپس به کمک صفحات فلزی یا چوبی به یکدیگر متصل میشوند. پس از اینکه اسکلت سازه به پایان رسید، سقف و دیوارها با مصالحی مثل پانل های پیش ساخته، ورقه های فلزی یا چوب پوشانده میشوند. اینکه شرایط و پیچیدگی ساختمان تا چه حدی باشد، شرایط آب و هوایی چگونه باشد و یا تعداد کارگران چند نفر باشد، از عوامل موثر بر سرعت ساخت ساختمان با این روش است.
استفاده از این روش مزایایی مانند افزایش سرعت ساخت، کاهش هزینه ها و انعطاف پذیری بالا دارد؛ اما گاهی مقاومت و ایزولاسیون ساختمان را کاهش می دهد. ایزولاسیون به معنای جداسازی یک محیط از محیط دیگر است که برای جلوگیری از انتقال گرما، سرما، صدا، رطوبت و… انجام می شود.
۲.ساخت و ساز ماژولار
از دیگر روش های ساختمان سازی سریع در ایران، ساخت و ساز ماژولار میباشد که جزء روش های جدید و جالب این صنعت است. در این روش، اکثر قسمت های ساختمان در کارخانه ساخته شده و مابقی آنها در محل پروژه ساخته میشوند. اجزای ساختمان که با نام ماژولها شناخته میشوند، شامل مواردی مانند کف، دیوار، سقف، در، پنجره و سایر قسمتها میباشند.
در این روش از ماشین و ابزارآلات و در کشور های پیشرفته از ربات استفاده میشود که خیلی سریعتر از روش های سنتی است. روند کار به این شکل است که ابتدا بخش های اصلی و مهم ساختمان در کارخانه ساخته می شوند، سپس به محل ساخت و ساز می برند. در محل ساخت و ساز، بخشی از کارگران کارهای فونداسیون و بخشی هم کارهای مونتاژ کردن قسمت های مختلف خانه را به شکل همزمان و موازی پیش می برند. این روش برای ساخت خانه فوری در ایران بسیار مناسب است و معمولا بین ۳۰ تا ۵۰% روند کار را سرعت می بخشد.
۳.طراحی هوشمند
برای ساخت سریع ساختمان در ایران، روش طراحی هوشمند نیز به کار می رود هر چند که این روش به شکل بسیار محدود در حال انجام است. این روش که نیاز به تجربه، تخصص و مهارت بالایی دارد به کمک طراحی و سیستم های هوشمند صورت می گیرد. اما این روش چگونه به هدف ما یعنی دستیابی به سریع ترین روش ساخت ساختمان در ایران کمک می کند.
فرض کنید تمامی سیستم ها از جمله سیستم روشنایی و برق به شکل هوشمند عمل کنند در این حالت نیازی به سیم کشی برق به روش سنتی نیست بنابراین سرعت پروسه ساخت و ساز و تکمیل آن بالا می رود. از طرفی نورپردازی و نورگیری کاملا هوشمند است و نیازی نیست مراحل و فرایندهای سنتی طی شوند.
کاهش مصرف انرژی، افزایش مقاومت و بالا رفتن بهره وری ساختمان به لطف فناوری های جدید، از مزایای ساختمان هایی هستند که در مدت کوتاهی ساخته میشوند و دارای سیستم و فناوری هایی برای بهبود عملکرد سازه هستند. ساختمان هوشمند به صورت خودکار، امکان مدیریت سیستم های مختلف سازه مثل سیستم روشنایی، گرمایش، سرمایش و… را فراهم میکند. همچنین کنترل دوربین های مداربسته، حسگرها و سیستم اعلان، از دیگر ویژگی های مثبت ساختمان با طراحی هوشمند است.
۴.روش Icf یا قالب های ماندگار
روش بعدی برای ساخت سریع ساختمان، استفاده از ساختمان های ICF یا Insulated Concrete Form است که در آن از بلوک های عایق پلی استیرن به عنوان قالب بتن و عایق صوتی و حرارتی و بتن مسلح به عنوان عضو باربر استفاده می شوند. با استفاده از بلوک های ICF بخش های مختلف در یکدیگر قفل می شوند و پس از آن سیمان ریخته می شود و نوارهای چفت و بست در بخش عایق قرار می گیرند تا در نهایت ظاهری شبیه به دیوار خشک بگیرند.
روش ICF به عنوان سریع ترین روش ساخت ساختمان در ایران که هنوز چندان در بین کارفرمایان مطرح نشده به گونه ای است که در طی یک روز کل بلوک ها یک خانه یک طبقه گذاشته می شود که به کمک تیمی ماهر از کارگران است. پس از آن در روز دوم بتن ریزی انجام می شود. پس از چند روز دیوارهای بیرونی و سقف کار گذاشته می شوند و دیوارهای داخلی تزیینات می گیرند. این روش سریع ساخت ساختمان نیاز به درزبندی و آب بندی هم دارد تا مانعی برای عبور هوا و بخار باشد.
۵.چاپ سه بعدی
یکی از روش های جدید و جالب برای ساختمان سازی سریع در ایران، طراحی سه بعدی به کمک تکنولوژی های چاپ سه بعدی است که در آن لایه بندی های مختلفی از متریال ها بر روی کامپیوتر ایجاد می شوند تا شکل های سه بعدی تهیه گردد. بنابراین برخلاف انتظار در این روش به طور مستقیما فرایند فیزیکی و عملیاتی خاصی در محل ساخت و ساز انجام نمی گیرد تا سرعت ساخت و ساز بالاتر برود.
با این روش می توانید لی اوت یک ساختمان را خیلی فوری و سریع به دست بیاورید تا پیشرفت ساخت خانه سریعتر جلو برود، هزینه های نیروی کار کاهش پیدا کند و ضایعات ساختمان سازی کمتر شود. این راهکار نه تنها روش سریع ساخت ساختمان در ایران است بلکه از لحاظ هزینه ای هم تا ۵۰% کل هزینه ها و سرمایه مورد نیاز کاهش می یابد.
عوامل موثر برسرعت ساخت و ساز در ایران
تا این بخش از مقاله با سریعترین روش ساختمان سازی در ایران آشنا شدیم. سوال اینجاست چه عواملی بر روی سرعت ساختمان سازی موثر هستند؟
-
کاربری ساختمان:
اولین عامل موثر بر ساخت سریع ساختمان، هدف کارفرما از ساخت سازه است. برای مثال اگر هدف از ساخت سوله نگهداری از وسایل باشد، نیازی به سازه پشتیبان برای چند طبقه ندارد و سرعت ساخت به مراتب بیشتر میشود.
-
ارتفاع ساختمان:
در نظر داشته باشید سریع ترین روش ساخت ساختمان در ایران هم اجرا شود، زمان انجام پروژه بسته به ارتفاع سازه متفاوت است و تاثیر زیادی در مدت زمان انجام پروژه و سرعت کار دارد.
-
شرایط اقلیمی:
روش های سریع ساختمان سازی در ایران برای همه سازهها زمان مشخصی ندارند. برای مثال اگر یک ویلا در نزدیکی ساحل احداث شود، تا زمانی که شرایط سازمان نظام مهندسی برای مقاوم سازی و ایمن سازی ساختمان انجام شود، مدت زمان زیادی طول خواهد کشید.
-
زمان ساخت و ساز:
اینکه بدانیم چه زمانی برای ساخت و ساز مناسب است، علاوه بر صرفه جویی در کاهش هزینهها به سرعت گرفتن پروژه هم کمک میکند.
-
هزینه مصالح:
برخی از موارد حتی با وجود سریع ترین روش ساخت ساختمان در ایران، مثل افزایش ناگهانی خرید مصالح باعث کاهش سرعت پروژه میشوند. در ساخت سازه هایی که با محدودیت هزینه رو به رو هستند، خرید ارزان ترین مصالح ساختمانی که کیفیت قابل قبولی داشته باشند، عامل موثری در افزایش سرعت ساختمان سازی خواهد داشت.
در این مطلب روش های ساختمان سازی سریع در ایران را مطرح کردیم که البته برخی از این روش ها هنوز به جایگاه اصلی خود نرسیده اند و به عنوان یک روش نوین و جدید شناخته می شوند. این روش ها در برخی موارد سرعت اتمام پروژه را تا ۵۰% کاهش می دهند.
با این حال باید دقت کرد بسته به شرایط ممکن است آنطور که انتظار داریم با سرعت پیش نرود و موانعی وجود داشته باشند که بررسی کردیم. اگر به فکر ساختمان سازی سریع ولی با کیفیت هستید یا قصد دارید براساس بودجه خود بهترین ساختمان را در زمان مناسب بسازید روی تجربه و تخصص معماران هلدینگ آژند آشیانه حساب ویژه باز کنید. کافیست همین الان با ما تماس بگیرید و وقت مشاوره حضوری رزرو کنید.