همانطور که میدانید، کفپوش نقش خیلی مهمی در دکوراسیون داخلی منزل و محل کار دارد و انتخاب متناسب و آگاهانهی آن میتواند نقش خیلی مهمی در حس و حال فضای داخلی داشته باشد. اولین قدم برای اینکه بتوانید این انتخاب رو هر چه بهتر انجام بدهید، اینه که با انواع کفپوش و تفاوتهاشون آشنا بشید.
۱.کفپوش سنگی:
سنگ یکی ازمصالحی است که تاریخ و قدمت استفاده ازآن به قدمت بشر بر میگردد. همواره استفاده ازیک مصالح ارگانیک و با دوام یکی از برترین انتخاب هایی است که میتوان برای یک خانه مسکونی انجام داد. سنگ ها یکی از مصالح طبیعی و همینطور ازجمله گران ترین مصالح ساختمانی بهشمار می آیند به همین دلیل مگر درپروژه های بسیار لوکس، دراماکن معمول تر درفضاهایی ازآن ها استفاده میگردد که دوام بیشترمحیط مدنظر باشد.
بطور مثال از سنگ ساختمانی بیشتر در فضای آشپزخانه و سرویس های بهداشتی استفاده می شود. کفپوشسنگی را میتوان درفضای بیرون و محوطه ساختمان نیزاستفاده کرد. ولیکن نوع سنگی کهبرای این کار استفاده می کنید قطعا باید متفاوت باشد.
سنگ ها انواع مختلفی دارند از کوارتز و مرمر و تراورتن گرفته تا سنگ های معمولی تر بر اساس بودجه و محیطی که قرار است درآن بهره برداری داشته باشید قابل استفاده است.
۲.کفپوش سرامیکی:
کفپوش سرامیکی از گذشته تا بحال پر استفاده و پر طرفدار است. قطعا این موضوع دلایل متعددی دارد. همچنین تا به حال با پیشرفت تکنولوژی هم ظاهر و هم کیفیت آن تغییر کرده است.درگذشته نیز کفپوشسرامیکی از محبوبیت بالایی بین مردم برخوردار بوده است و البته این به این دلیل است که تنوع ،اندازه، رنگ و طرح دراین متریال و همینطور دوام بالایی که در برابر شست و شو با آب دارد است.ولی قطعا مانند هرمتریال دیگری نیز دارای انواع مختلف و همین طور کیفیت های متفاوت است.
۳.پارکت چوبی:
از محبوب ترین نمونه کارها درخانه و منزل همواره چوب است. هیچ متریالی جای چوب را نمیتواند پر کند البته امروزه نیزبسیاری از محصولات با روکش های چوبین موجود هستند.
این کفپوش زیبا در انواع مختلف طرح و رنگ را دارد و با حس و گرمایی کهتوسط بافت طبیعی چوب ایجاد میگردد باانواع دکوراسیون داخلی نیز ست می شود. باتوجه بهاین که پارکت دارای طول عمری بالا است در تناسب با هزینه و مواد ارگانیکی که درآن استفاده میگردد و به محیط زیست آسیب نمی زند علی رغم قیمت بالا هواداران بسیاری دارد.
علی رغم زیبایی بی نظیر، این نوع ازکفپوشها از معایبی نیز برخوردار هستند. ازآن جایی که آن ها از چوب ساخته شده اند، رطوبت و آب باعث تخریب آن ها شده واگر مراقبت نکنید پارکت در طولانی مدت باد می کند. استفاده از پارکت ممکن است باعث ایجاد صدا نیز شود.
ازدیگر مشکلاتی که درصورت استفاده از پارکت ممکن است به وجود آید، نفوذ موریانه و خطر آتش سوزی است. بطور کلی می توان گفت پارکت چوبی نیاز به مراقبت زیادی دارند.
۴.کفپوش لمینت:
از بهترین گزینه هایی میتوانیم کف منزل یا محیط شرکت خود به بهترین شکل و نیز ارزانترین قیمت دکور کنیم، کف پوش لمینیت است.
کفپوشهای لمینت، درجهت رفع مشکلاتی که پارکت های چوبی داشتند، ساخته شده اند. عمر این نوع کفپوشها زیاد بوده و از الیاف فشرده چوب یا اچ دی اف ساخته شده اند. پارکت لمینت به علت شباهت زیادی به پارکت چوبی دارد بسیار مورد توجه طرفداران پارکت چوبی که ازپس هزینه ها و مراقبت پارکت بر نمی آیند قرار گرفته است.
لمینت ها بصورت کلیکی درهم قفل می شوند و زیر آن ها لایه ای از جنس فوم قرار می گیرد.از دلایل دیگر محبوبیت لمینیت آسانی تعویض و جابه جایی کفپوشهای لمینت است.
تنوع درطرح و رنگ و کار کفپوش لمینیت باعث شده است در زمره کفپوشهای بسیار پرطرفدار قرار بگیرد؛ در ضمن این کفپوش به دلیل وجود فوم سایلنت، بدون صدا و جیرجیر کفپوش چوبی است وو نیازی به ساب و روغن و پولیش نیز ندارد. این کفپوش عالی پیش ساخته تنها نیاز دارد زمانی قبل از اجرای پروژه، چیزی بین ۲۴ الی ۴۸ ساعت درمحیط قرار بگیرد تا با محیط شما هم دما شده و سپس نصب گردد.
۵.کفپوش پی وی سی :
یکی از متریال هایی که در لیست کفپوشهای مورد استفاده اکثریت قرار می گیرد همین کفپوش پی وی سی است. این مدل ها از مقاومت خوبی برخوردار بوده و در برابر آب و رطوبت نیز مقاوم می باشند، بههمین خاطر انتخاب مناسبی برای انواع فضا ها حتی آشپزخانه ها بشمارمی آیند.
البته باید بدانید این کفپوش دارای ضخامت کمتری نسبت به کفپوش هایی مانند لمینیت و پارکت است. بنابراین باید در زمان استفاده ازآن ها درنظر داشته باشید سطح زیرین آن صاف و صیقلی باشد تا هیچ برجستگی یا برآمدگی حس نکنید. این نوع کفپوشها علاوه بر این که تا حدی عایق گرما و رطوبت هستند استفاده ازآن ها از لحاظ اقتصادی مقرون بصرفه و تمیز کردن آن ها نیز بسیار راحت است.
ماده پی وی سی ذاتا ضد آب و آنتی باکتریال است و درنتیجه استفاده ازاین کفپوش به هیچ عنوان شما دچار مشکل شست وشو نخواهد کرد. این نوع از کفپوشها از لایه ای از جنس پی وی سی ساخته شده اند. سطح زیرین و رویی آن ها بوسیله روکش هایی پوشانده می شوند که نمایانگر طرح و نقش آن ها هستند.
۶.کفپوش میکروسمنت:
اگر به دنبال کفپوشی مدرن با ظاهری زیبا و رنگ خنثی هستید قطعا برترین انتخاب شما میکروسمنت خواهد بود. این متریال باتوجه به تمامیت و نتیجه کار در زمره کفپوش های مدرن قرار می گیرد. درواقع میکروسمنت ازآن دسته پوشش های اجرایی است که بسیار ظاهر مدرن و شیکی را به خانه ی شما هدیه خواهد داد.
کفپوش میکروسمنت پوششی تزئینی بر پایه سیمان و رزین های بر پایه آب و حلال است که برای بازسازی انواع فضاها بدون ایجاد صدا و تخریب سطوح قبلی استفاده می شود. کفپوش میکروسمنت در ضخامت ۳ تا ۵ میلیمتر قابلیت اجرا را دارد.
جدا از زیبایی ظاهری، کفپوش میکروسمنت به دلیل عملکرد خود متمایز است. کفپوش میکروسمنت در برابر ترک خوردگی، سرخوردگی و در برابر ترافیک، خط و خش، آب جاری، اثرات نور خورشید و ضربه مقاوم است.
کفپوش میکروسمنت بصورت دستی و بااستفاده ازیک ماله اجرا می شود. این موضوع باعث خواهد شد تا هر کار، بافت سطح بدون تکرار باشد و دیوار و کفپوش میکروسمنت همواره بافتی منحصر به فرد برای محیط مورد نظر شما ایجاد کند.
۷.کفپوش اپوکسی:
کفپوش اپوکسی از جمله مصالحی است که کمتر کسی در مورد آن شنیده است. کفپوش اپوکسی نام نوعی کفپوش جدید است که روی سطوح ساختمانی اعم از بتنی، موزاییکی، سنگی، چوب و … با مایعی بر پایه رزین اپوکسی به ضخامت حدود ۱ تا ۵ میلیمتر اجرا میشود که بعد از خشک شدن و عملآوری سطح شفاف، صیقلی و بدون درز را ایجاد میکند. این سطوح را میتوان در رنگها و حالات مختلف استفاده کرد.
البته دقت داشته باشید؛ کفپوش اپوکسی یک نوع کفپوش است که برخلاف کفپوش های پیشن ،پیش ساخته نبوده و درمحل اجرا میگردد؛ بنابراین کف محیط شما باید عاری از هر گونه لوازم اضافی و همین طور ناصافی باشد درغیر این صورت اجرای اپوکسی با مشکل روبه رو می شود.
از اپوکسی حتی درفضاهایی که درصد شست و شو و ضد عفونی بالا دارند نیز استفاده می شوند مانند سرویس بهداشتی، حمام و همین طور فضاهای حساس تری مانند اتاق عمل، کفپوش بیمارستانی که نظافت آن ها اهمیت بالایی دارد. این کفپوش لایه های متعدد و بسیار مقاوم و سختی دارد کهدرصورت اجرای استاندارد به هیچ عنوان آب را ازخود عبور نخواهد داد.
۸.کفپوش پلی اورتان:
این یکی از زیباترین و مقاوم ترین انواع کفپوش در طراحی داخلی است که از رزین ساخته می شود. این کفپوش روی انواع سطوح سنگ، سرامیکی، بتنی و فلزی می چسبد و نصب آن به طورت یکپارچه و خود تراز است.به این معنی که کفپوش پلی اورتان مانند مایع روی سطح مورد نظر ریخته می شود و سطحی براق صاف و یکپارچه ایجاد می کند.
این کفپوش،در برابر کشش، سایش، خم شدگی، مواد اسیدی، مواد بازی، خراش و ضربه بسیار مقاوم است. همچنین این کفپوش نیز دارای خاصیت آنتی باکتریال بوده و تمیز کردن آن کار مشکلی نیست. این محصول دارای انعطاف پذیری زیادی است نصب انواع کفپوش پلی یورتان در مکان هایی که دارای لرزش و ارتعاش هستند، با موفقیت روبرو بوده است.
کفپوش پلی اورتان برای کفپوش انبارها، کفپوش های بیمارستانی و درمانگاهی، مراکز تجاری و فروشگاهی،پارکینگ های عمومی، کف پارکینگ منازل و کفپوش سالن های ورزشی استفاده می شود.
۹.کفپوش بتنی :
کفپوش بتنی یکی دیگر از انواع کفپوش ساختمان است. از این نوع کفپوش برای فضاهای بیرونی ساختمان مثل حیاط ویلا و تراس خانه استفاده میشود. به دلیل اینکه این نوع کفپوش سطح سردی دارد در صورت استفاده در آپارتمان باید از سیستم گرمایش از کف برای فصل سرد سال استفاده شود.
این کفپوش به علت دوام بالا ومقرون به صرفه بودنش و مقاومتی که نسبت به حرارت و آتش سوزی دارد ،طرفداران خاص خود را دارد.
۱۰.کفپوش سه بعدی:
کفپوش سه بعدی، موردی است که جدیدا، مورد توجه معماران داخلی، برای زیبایی محیط یک مکان سرپوشیده قرار گرفته است. این نوع کفپوش، جدیدا به میزان زیادی در برخی از مراکز، جایگزین کفپوشهای سرامیکی، چوبی، سنگی، لمینیت و … شده است.
شکل این کفپوش، واقعا سه بعدی است! به این شکل که بسته به طرحی که دارد، باعث شده تا وقتی وارد مرکزی میشوید که برای پوشاندن کف آن، از کفپوش سه بعدی استفاده شده است، میتوانید این حس را بگیرید که انگار، یک مجموعه سه بعدی در زیر پای شما قرار دارد. حال طرحهای آن میتواند به شکل موج دریا، طبیعت، اکواریوم و … باشد.
کفپوش سه بعدی، شامل سه لایه میباشد که با قرار گرفتن بر روی هم و پلیمره شدن آن، میتوان هم نقشو نگارهای مختلفی را بر روی آن پیاده کرد و هم مقاومت زیادی در برابر عوامل محیطی را از آن انتظار داشت.
ساخت کفپوش سه بعدی، به این شکل است که ابتدا، در لایه زیرین آن، یک لایه رزین اپوکسی ریخته شده و بر روی آن، تصویر سه بعدی که قرار است در کف زمین دیده شود، قرار داده میشود. پس از آن نیز یک لایه اپوکسی بر روی آن تصاویر ریخته میشود. به این معنی که کفپوش سه بعدی، دارای سه لایه میباشد. دو لایه رویی و زیرین را رزین اپوکسی و لایه وسط را عکس مورد نظر، تشکیل میدهد.
این کفپوش مقاومت بالایی در برابر حرارت دارد.از معایب این کفپوش می توان به پر هزینه بودن ان و گاز های تصعیدی که از ان خارج می شود اشاره کرد.
۱۱.موزاییک ها:
موزاییک قدیمی ترین مصالح در ساختمان سازی است. از موزاییک ها در پوشش کف ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری استفاده می شود. این محصول اغلب برای استفاده در محیط های خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند.
کفپوش های موزاییکی در قطعاتی با ابعاد بزرگ ساخته می شوند و نصب آن ها نسبتا سریع است. برای نصب موزاییک از ملات سیمان و ماسه استفاده می شود. موزاییک ها با توجه به ساختار و مواد اولیه به دسته های مختلف تقسیم می شوند. انواع موزاییک سیمانی، گرانیتی، لاشه ای و پلیمری نمونه هایی از این محصول هستند.
۱۲.کفپوش بامبو:
کفپوش بامبو شباهتهای ظاهری زیادی به کفپوشهای چوبی دارد. اما استفاده از آن به دلیل طول عمر بیشتر، سازگاری با محیط زیست و دوام رو به افزایش است. بامبو چوب نیست. در واقع گیاه بومی چینی است که به نوار و رشته های جدا قطعه قطعه میشود و آن را خشک میکنند.
سپس با دستگاه به تختههای مناسب برای کفپوش در می آورند.کفپوش بامبو رنگها و انواع گوناگونی دارد. چون ابعاد کف پوش بامبو بسیار گسترده است و با ضخامت متنوعی تولید میشود، در فضاهای متنوعی از آن استفاده میشود. مشکل اینجاست که این رنگ ها ثابت نیست و در برابر تابش مستقیم نور خورشید، کمرنگ می شود. این کاهش رنگ به صورت یکنواخت نیست و حالت ناهماهنگی دارد. البته با نصب بامبو در مکانی مناسب می توان این مشکل را تا حدود زیادی حل کرد.
۱۳.کفپوش آجری:
این متریال با ملات روی سطوح اجرا می شود. آجر را می توان در زیر مجموعه ی کفپوش های سنگی قرار می گیرند.
آجرهایی که برای کف سازی استفاده می شود با انواع آجر در ساختمان سازی تفاوت دارد. این محصولات باریک تر هستند و موجب افزایش سطوح زمین نمی شوند. طرح ها و الگوهای مختلف نصب آجر موجب زیبایی خارق العاده بر روی سطوح می شود.
در حال حاضر از کفپوش های آجری در فضاهای تجاری، پارکینگ های عمومی و شخصی،کفپوش برای حیاط ساختمان های مسکونی و اداری، هم سطح سازی پیاده روها و مکان های عمومی پر رفت و امد استفاده می شود.
این محصول در ۳ نوع آجرهای مهندسی شده، آجرهای بازیافتی و آجرهای دست ساز مثل آجر لعابی تولید می شود. هر کدام از این متریال در مکان های خاصی به کار گرفته می شوند و از نظر خصوصیات ویژه، تفاوت هایی دارند.
۱۴.کفپوش چوب پنبه ای:
ماده اولیه ساخت این کفپوش پوست درخت بلوط است که به صورت آسیاب شده استفاده می شود. در پروسه تولید کفپوش چوب پنبه ای، پوست آسیاب شده بلوط به صورت ورقه های هم اندازه شکل می گیرد. این عملیات تحت گرما و دمای بالای کوره انجام می شود و به این ترتیب کفپوش چوب پنبه ای برای مکان های اداری، تجاری یا مسکونی تولید می شود.
موقع راه رفتن روی این کفپوش ها احساس راحتی بیشتری دارید. به طور کلی این متریال برای ایستادن و راه رفتن طراحی شده و هیچ فشاری به مچ پا وارد نمی شود. به همین علت در سالن های ورزشی، باشگاه ها، ساختمان های تجاری و …. نصب این کفپوش ها توصیه شده است.
این کفپوش به علت دارا بودن “سوپرین” نوعی عایق طبیعی به حساب می آید. حتی در برابر حرارت بالا و آتش سوزی نیز سطح کف پوش دچار آتش سوزی نمی شود و هیچ نوع گاز یا ماده سمی در محیط انتشار نمی دهد.جلوگیری از تغییر حالت کفپوش در اثر انبساط و انقباض، یک فضای خالی در اطراف محل نصب، در نظر گرفته می شود.
۱۵.کفپوش گرانولی :
کفپوش گرانولی نوعی کفپوش بسیار مقاوم و چکشی برای فضاهای پرتردد است. از آنجایی که این کفپوش ها بسیار سخت، قوی هستند مقاومت آنها بالا بوده و تا ۲۰ سال هم می تواند کاربرد داشته باشد؛از این کفپوش ها در حیاط مدارس و مهدکودک، ورودی مترو، پارک بازی کودکان، محیط صنعتی و کارخانه ها و… استفاده می شود. از آنجایی که بیشترین کاربرد این کفپوش ها در پارک ها و باشگاه ها می باشد به کفپوش پارک و کفپوش باشگاه نیز معروف هستند.
۱۶.کفپوش چمن مصنوعی:
در مکان هایی که امکان رشد یا نگهداری از چمن طبیعی نیست، چمن مصنوعی بهترین انتخاب است. این محصول در دو نوع ورزشی و تزئینی تولید شده است. انواع چمن مصنوعی ورزشی برای نصب در استادیوم های فوتبال، هاکی، گلف و …. مناسب است.
این محصول در برابر تغییرات جوی، دما، رفت و آمد بازیکنان و فشار و ضربه، مقاومت بسیار بالایی دارد. به طور کلی ساختار محصولات چمنی طوری است که برای فضای بیرون ساختمان طراحی شده اند و اغلب در محوطه سازی و ایجاد فضای سبز و … استفاده می شوند. چمن مصنوعی تزئینی از لحاظ ساختار تفاوتی با چمن های ورزشی ندارد و دارای تیغه های بلندتر و ظاهر جذاب تری است.
۱۷.کفپوش ترازو:
این نوع کفپوش ها بر روی کف های بتنی زده می شود تا ظاهر دلپذیر تری داشته باشند. این کفپوش ها از ترکیب ۷۵ تا ۸۰ درصد تکه های کوچک سنگ مرمر در ملات سیمان و ترکیب آن با اپوکسی ساخته می شوند.این کفپوش علاوه بر ظاهر زیبا مقاوت بالایی هم دارد.
۱۸.کفپوش شیشه ای:
این متریال از جدیدترین و شگفت انگیزترین محصولات در طراحی دکوراسیون داخلی است. این کفپوش ها ظاهر شکننده اما بسیار مقاوم دارد. ساختار آن با شیشه های معمولی متفاوت است. کفپوش شیشه ای دارای ظاهر براق و شفاف تری نسبت به سایر کف پوش های ساختمانی است.
همین موضوع توانسته توجه خریداران را جلب کند. معمولا در ساختمان های لوکس و مدرن از چنین کفپوش های خاص و مدرن استفاده می شود. کف ساختمانی های مسکونی، تجاری و اداری را می توان با این محصول دیزاین کرد تا طراحی خیره کننده و شگفت انگیزتر باشد.
کفپوش شیشه ای به صورت پنل ها و تایل های هم اندازه تولید می شوند. موقع نصب، پانل های شیشه ای در کنار یکدیگر نصب می شوند. این پنل ها در کف، سقف، دیوارها و حتی برای تزئینات کاربرد گسترده ای دارند. به علت پرداخت روی سطح کفپوش، لیز و لغزنده نیست.