یکی از پرطرفدارترین سبک های دکوراسیون، دکوراسیون داخلی مدرن است که در سال های اخیر رواج زیادی پیدا کرده است. مهم ترین فاکتور قابل توجه سبک مدرن، سادگی در عین زیبایی است. ما در این مقاله از هلدینگ آژند آشیانه، ویژگی های سبک مدرن در طراحی دکوراسیون داخلی را مورد بررسی قراردادیم.در ادامه با ما همراه باشید.
منظور از سبک مدرن چیست؟
طراحی مدرن تجسمهای متفاوتی را در برمیگیسرد که میتواند تعریف آن را دشوار کند. در سادهترین اصطلاحات، طراحی داخلی مدرن به انعکاس حرکت هنر مدرن در فضای داخلی خانه اشاره دارد. چندین ویژگی اصلی و مضمون طراحی در طول سبک مدرن دیده میشود. معماری مدرن به استفاده از تکنیکها و مصالح ساختمانی جدید مانند؛ بتن مسلح، فولاد و شیشه بستگی دارد. “مدرن” اصطلاحی مبهم است که میتواند به روشهای مختلفی تفسیر شود.
تاریخچه سبک مدرن در طراحی داخلی:
معماری مدرن و ساختمانهای مدرن بهطورکلی در اوایل قرن ۲۰ ظاهر شدند. این ریشه در آغاز قرن، ریشه در طرحهای آلمانی و اسکاندیناوی داشت و در طول نیمه اول قرن محبوبیت یافت. این توانایی، ماشینآلات را برای ارائه مسکن و مبلمان ارزانقیمت به مردم فراهم کرد. این معماری، فضای داخلی، مبلمان و هنر آگاهانه است.
عبارت “روشهای نوین ساخت” به روشهای کار مؤثرتر برای دستیابی به اهداف بیشتر بدون استفاده زیادتر، اشاره دارد و مراکزی در اطراف استفاده از تکنیکهای ساختمانی خارج از سایت وجود دارد که میتواند از شرایط کارخانه و تکنیکهای تولید انبوه بهرهمند شود. این امر به دنبال جنگ جهانی دوم به دلیل نیاز بهجایگزینی سریع مسکن ازدسترفته انجام شد، اما به دلیل بحران مسکن مدرن و تمایل به کاهش هزینهها، بهبود کیفیت، سرعت، سلامتی و ایمنی، در سالهای اخیر شاهد تمرکز مجدد بوده است.
منظور از مدرنیسم یا مدرنیست چیست؟
این سبک گاهی اوقات با اصطلاحات سبک گرایانه “مدرنیسم” یا “مدرنیست” همراه است، بااینحال، اینها معنای بسیار خاصی دارند که با فلسفه طراحی متمرکز بر عملکرد ساختمانها است. مدرنیسم در تمام زمینههای هنری گسترش یافت و در معماری انواع مختلفی، ازجمله آیندهپژوهی، ساختگرایی، دی استیگل و باهاوس را شامل شد.
مدرنیسم بهعنوان یک سبک پست مدرنیسم دنبال شد که به آن “pomo” نیز میگویند یک سبک معماری که در اواخر دهه ۱۹۶۰ ظهور کرد و بهعنوان واکنشی علیه مدرنیسم ظاهر شد که برخی آن را بسیار ضعیف، رسمی و سخت گیرانه میدانستند. معماری پستمدرن با زیبایی بسیار، غریب و پیچیده مشخص میشود.
ویژگی های دکوراسیون مدرن:
۱.سادگی خطوط:
سادگی در معماری مدرن، حرف اول را میزند. در واقع تمامی ویژگیهای این سبک از همین قانون ناشی میشود. آنچه در نخانههای مدرن جلب توجه میکند دوری از هر گونه تجملات است که نتیجه آن استفاده از خطوط ساده و بی آلایش است. در خانههای مدرن خطوطی مانند فاصلههای میان کابینتهای فارغ از هر جزییاتی، پایههای میز و مبلمان، چارچوبهای در و پنجرهها، چراغهای روشنایی خانه و حتی تمام اکسسوریهای به سبک مدرن که برای تزیین خانه استفاده میکنید، بسیار به چشم میخورد.
۲.اشکال ساده:
اشکال یکی دیگر از عناصر مهم در طراحی داخلی مدرن می باشد و معمولاً در طراحی مدرن از شکل های هندسی ساده تر مثل مستطیل یا مربع استفاده می کنند و یا اگر قرار به استفاده از منحنی ها باشد، از منحنی های نرم و خطوط صاف و مستقیم و صفحات شبکه ای در طراحی داخلی مدرن استفاده می شود. علاوه بر آن شکل های بیضی و دایره ای مانند هم می توانند کاربرد زیادی در طراحی داخلی مدرن داشته باشند.
۳.مصالح و متریال:
شیشه، کروم و فولاد ضدزنگ بخش عمدهای از طراحی مدرن را تشکیل میدهند. از بین بردن جزئیات فلزی سنتی (مانند، آهن فرفورژه) استفاده از فلزات تمیز و صیقلی را در فضا آسان میکند. کروم یا فولاد ضدزنگ بهعنوان بخشی از مبلمان، مانند پایههای میز یا قسمتهای در معرض قاب صندلی، استفاده میشود. از کروم بهطور گسترده در سراسر خانه مانند؛ شیرهای آب، دستگیره درب ها، دستگیرههای کابینت، لامپها و نردهها مورد استفاده قرار می گیرد. کروم جلا دارای براقیت بسیار زیاد و رنگ آبی کمرنگ است که سرد به نظرمی رسد.
۴.پالت رنگی خنثی:
رنگ سفید، بژ و حتی برخی از سایههای سیاه اصلیترین پالت رنگ برای طراحی مدرن هستند. طراحی مدرن تأکید زیادی بر مواد طبیعی دارد، بنابراین نگهداشتن فضا در یک پالت رنگ طبیعیتر کلیدی است. استفاده از یک رنگ پررنگ هرگز برای پوشاندن کل دیوار نیست، بلکه به میزان کم برای ایجاد یک نقطه کانونی و کمک به شکستن مواد خنثی است.
۵.پلان باز:
طراحی خانههای مدرن معمولاً بهصورت پلان باز صورت میگیرد. فضای نشیمن، ناهارخوری، آشپزخانه و گاهی اوقات سالن ورودی همه در یک منطقه است. عدم استفاده از دیوارهای جداکننده در این فضاها، تداوم بصری، نور طبیعی و گردش هوا را فراهم میکند.
پالت رنگی و مقدار مبلمان و عناصر دکوراتیو استفادهشده در سازماندهی یک فضای نشیمن با پلان باز بسیار مهم است. از این لحاظ نظم و سادگی در دکوراسیون داخلی مدرن بسیار اهمیت دارد.
اگر میخواهید یک فضای نشیمن با پلان باز طراحی کنید؛ بهجای دیوار میتوانید فضاها را با کنسول، صندلی راحتی، کتابخانه دوطرفه و آشپزخانه جزیرهای تفکیک و تقسیمبندی کنید.
۶.مبلمان:
در این سبک، مبلمان هم باید به سبک مدرن انتخاب شوند. مبلمانی که سادگی و کاربردی بودن شرط اصلی برای ورود به خانه هستند. در قسمتهای مختلف مبلمان، بهراحتی خطوط صاف و ساده را مشاهده میکنید که برای رعایت سادگی، پارچه مبلمان هیچ طرح و نقشی ندارد.
بنابراین مبلمان، کابینتها و دیوارها همگی ساده هستند و هیچ کندهکاری و حجم اضافی روی آنها نمیبینید. در واقع طراح اصرار دارد با سادگی بیش از اندازه توجه بیننده را به هنر و خلاقیت خود جذب کند.
کف خانههای مدرن بیشتر از سنگ، پارکت یا سرامیک براق است که زیر فرشهای کوچک خودنمایی میکنند. از آنجا که اصل در خانههای مدرن بر سادگی بنا شده است، دیگر خبری از فرشهای پرنقش و نگار ایرانی نیست و فرشهای ساده یا منقش به طرحهای هندسی با کمترین تنوع رنگ ممکن با دیگر وسایل خانه هماهنگ میشوند.
۷.کمد های مخفی :
با وجود آنکه سبک مدرن در دکوراسیون داخلی، طرفدار خرید کمترین وسایل است ولی باز هم در خانههای مدرن، وسایل زیادی وجود دارد که همیشه قابل استفاده نیستند. در این سبک بهتر است این نوع از وسایل را در کمدهای مخفی، از نظر پنهان کنید تا نظم فضای خانه حفظ شود. بههمین دلیل است که طراح داخلی برای سبک مدرن، کمدهای زیادی را در نظر میگیرد تا بیشتر وسایل را در آن پنهان کند.
۸.نور طبیعی:
گفتیم عناصر طبیعی در خانه به سبک مدرن جایگاه ویژهای دارد. نور طبیعی هم یکی از این عناصر است که باید در کل روز در خانه جاری باشد. بنابراین پنجرههای بزرگ برای روشنکردن خانه با نور خورشید و برقرارکردن جریان هوا از فاکتورهای ضروری است. معمولا در این سبک پرده برای پنجرهها وجود ندارد و اگر اصرار به پرده دارید باید از پردههای ساده و نازک انتخاب کنید.
در خانه به سبک مدرن، پردههای ساده با رنگی ملایم به دیوار آویخته میشوند و هیچ جزییاتی در دوخت آنها وجود ندارد؛ گویی خیاطی تازهکار مهارت خود را با دوخت این پرده به مرحله آزمون گذاشته است.
۹.نورپردازی:
در تکمیل طراحی خانه به سبک دکوراسیون مدرن، نورپردازی نقش مکمل را بازی میکند. نورپردازی در این خانهها بهصورت اسپات لایت است که برای کاهش کنتراست نور بهتر است از لامپهای هالوژنی کمک بگیرید. اگر احتیاج دارید در بخشی از خانه برای انجام کارهایی مانند تماشای تلویزیون یا مطالعه، نور بیشتری در اختیار داشته باشید، به فکر خرید یک آباژور در طرح مدرن باشید. در نتیجه در خانه به سبک مدرن، لوسترها و چراغهایی که برای روشنایی محیط انتخاب میشوند در سبک مدرن طراحی شدهاند و با سبک دکوراسیون داخلی خانه، کاملا هماهنگ هستند.
لوستر بهعنوان نمادی از تجملات در خانههای مدرن جایگاهی ندارد و برای تامین روشنایی محیط خانه از چراغهای مخفی استفاده میشود، در واقع این سادگی روی سقفها کشیده شده است و هر آنچه که اصل مهم سبک مدرن را نقض میکند از خانه حذف شده است.
۱۰.چیدمان مبلمان:
پس از تهیه و خرید وسایل مورد نیاز و مناسب با سبک مدرن ، نوبت به چیدمان وسایل در سر جای مناسب خود می رسد در سبک مدرن اغلب از فرم های ال شکل یا دایره و نیم دایره برای چیدمان دکوراسیون داخلی خانه استفاده می کنند. در این سبک بر خلاف سبک کلاسیک نیازی نیست که حتما تقارن در قسمت های مختلف خانه رعایت شود زیرا فرم غیر رسمی و نامتقارن سبب ایجاد حس صمیمیت در فضا میشود. استفاده از اشکال هندسی مانند مربع و مستطیل در سبک مدرن بسیار مرسوم میباشد زیرا استفاده از این الگوها باعث میشود فضای داخلی خانه شما کاملا منظم و مرتب به نظر برسد.
تفاوت سبک مدرن با مینیمال:
تفاوت اساسی میان سبک مدرن و مینیمال در سطح تزئینات و آرایش داخلی است. در سبک مدرن، ممکن است تزئینات و آرایشات بیشتری مشاهده شود، در حالی که در مینیمالیسم، تمرکز بر روی حذف عناصر زیاد و کاهش به حداقل تزئینات وجود دارد.
هیچ قانونی وجود ندارد که شما را ملزم کند تنها باید از یک سبک ثابت در طراحی داخلی استفاده کنید. اشتباه ترین ایده این است که شما باید در کل فضای داخلی خود به یک سبک پایبند باشید. درواقع ترکیب سبک ها در مناطق مختلف می تواند پویایی بسیار هیجان انگیزی ایجاد کند و به جلوگیری از یکنواختی در حین حرکت در سراسر فضای داخلی کمک کند. در این مسیر توجه به تفاوت های سبک مختلف مانند تفاوت سبک مدرن و مینیمال می تواند به شما کمک کند که جذابیت بیشتری در طراحی داخلی به وجود بیاورید.
شما میتوانید انواع سبک های طراحی داخلی را در مقالات سایت آژند آشیانه مشاهده کنید.