پنتری چیست؟

در گذشته، زمانی که خبری از کابینت ها به شکل امروزی نبود به اتاق های سرد و تاریکی که در آن فقط مواد غذایی فاسد شدنی مانند نان و کیک نگهداری می شد پنتری می گفتند. جالب است بدانید که واژه پنتری (Pantry) از کلمه Pain گرفته شده که در زبان فرانسوی، به معنای نان (Bread) می‌باشد. چرا که در گذشته، از پنتری در کابینت، برای نگهداری نان استفاده می‌شده است.امروزه مفهوم پنتری گسترش پیدا کرده است و در خانه های مدرن به فضایی کاربردی تبدیل شده است.

در این مقاله قصد داریم شما را با مفهوم دقیق پنتری و ویژگی های آن آشنا کنیم پس تا انتها با هلدینگ آژند آشیانه همراه باشید.

پنتری چیست؟

پنتری به فضایی می‌گویند که در داخل یا نزدیک آشپزخانه قرار دارد و از آن برای نگهداری مواد غذایی و خوراکی استفاده می‌شود. در واقع پنتری روم را می‌توان اتاقی جداگانه و قفسه‌بندی شده دانست که از آن به عنوان انبار مواد خوراکی که زود فاسد نمی‌شوند، استفاده می‌کنند.

کابینت پنتری را می‌توان سبک جدیدی ازکابینت مدرن دانست.اقلامی که نیازی به نگهداری در دمای پایین و در یخچال ندارند، عموماً در پنتری نگهداری می شوند. به عنوان مثال، ممکن است چندین بار در روز به روغن، نمک، فلفل و چای نیاز داشته باشید، اما ممکن است هر دو یا سه روز یک بار به لوبیا نیاز داشته باشید. بنابراین، اقلام پرکاربرد مانند ادویه جات را در سبد سوپری در کنار گاز قرار می دهند تا همیشه در دسترس باشند.

1

انواع پنتری آشپزخانه

 

۱.پنتری روم:

پنتری روم ها یک اتاق مجزا و قفسه بندی شده ای است که برای نگهداری از مواد غذایی یا لوازم آشپزخانه استفاده می شود.این اتاقک ها در اندازه و طرح های مختلفی هستند و شامل قفسه، کشو و کابینت می باشند. با وجود اینکه این فضا در معرض دید قرار ندارد اما نباید آن را تبدیل به انباری کرد و به نظم و طراحی آن توجه نکرد.

انواع مختلفی از این اتاق ها شامل پیاده رویی ، کمدی، ریلی و کابینتی می باشد. این پنتری ها به صورت سبک مدرن و نئوکلاسیک تولید می شوند و ام دی اف از بهترین متریال در ساخت پنتری به حساب می آید.

پنتری روم

پنتری آشپزخانه ها دارای دو بخش هستند:

بخش زمینی آن که برای نگهداری از ظروف است و قابلیت تحمل بار بیشتری را دارد و بخش دیواری آن که شلف و قفسه دارد برای نگهداری از مواد غذایی سبک تر مناسب است.

۲.پنتری کابینت:

از پنتری در کابینت به منظور استفاده از حداکثر فضای آشپزخانه و ایجاد نظم و زیبایی در آن استفاده می‌شود. به علاوه به کمک پنتری روم می‌توانید موادی که بوی آن‌ها روی سایر مواد خوراکی تاثیر می‌گذارد را از هم تفکیک کنید.

پنتری کابینت

کاربرد پنتری در آشپزخانه چیست؟

از پنتری در کابینت برای استفاده حداکثری از فضای آشپزخانه و ایجاد نظم و زیبایی در آن استفاده می شود. علاوه بر این، با کمک پنتری روم، می توانید موادی را که بوی آن روی مواد خوراکی دیگر تأثیر می گذارد، از هم جدا کنید. طبیعتا در آشپزخانه ای که فضای کافی برای نگهداری ظروف وجود دارد، محیط همیشه تمیز و منظم است. بنابراین اگر به صورت عمده و ماهانه خرید می کنید، می توانید با طراحی کابینت پنتری از کمبود فضا خلاص شوید. پس به طور واضح‌ تر کابینت پنتری در موارد زیر کاربرد دارد:

  1. دسترسی آسان به غذا در نزدیکی آشپزخانه
  2. مکانی برای نگهداری وسایل آشپزخانه مانند وسایل برقی و دستی
  3. حفظ نظم و نظافت آشپزخانه و استفاده مناسب از فضای آن
  4. جلوگیری از تغییر طعم و بوی مواد غذایی با تفکیک اصولی آن‌ها
  5. و…

7

طراحی پنتری :

هیچ محدودیتی برای ساخت و نصب طبقات وجود ندارد. پنتری را میتوان حتی در اتاق برای نگهداری هر نوع وسیله‌ای طراحی نمود. برای مثال می توانید فضای زیر پله ها یا کنار ماشین لباسشویی را برای نگهداری محصولات شوینده برای طراحی و چیدمان طبقات در نظر بگیرید.

متخصصان می توانند بسته به فضای محل مورد نظر و سطح موجود برای اجرای قفسه ها، در اندازه ها و شکل های مختلف پنتری طراحی کنند. در ابعاد طبقات محدودیتی وجود ندارد و بسته به متراژ خانه می تواند به اندازه یک اتاق باشد و یا در فضایی کوچک در یکی از فضاهای خانه باشد. حتی می توان آن را به عنوان یک کابینت مخفی طراحی کرد. قفسه ها باید به اندازه کافی محکم و مستحکم باشند تا وزن اقلامی که روی آنها قرار می گیرند تحمل کنند.

طبقات و پارتیشن ها باید طوری طراحی شوند که ظروف و مواد با هر شکلی را در خود جای دهند. جنس دیواره‌ های پنتری می‌تواند چوبی یا شیشه‌ ای یا حتی مات باشد و برای قفسه‌ ها از متریال فلزی یا چوبی استفاده می‌شود. به طور کلی، جنس، شکل و اندازه بستگی به سلیقه و بودجه شما دارد. قفسه های کشویی می توانند انتخابی ایده آل برای دسترسی آسان به وسایل داخل پنتری باشند.

2

3

هزینه طراحی و ساخت پنتری :

در طراحی و ساخت کابینت پنتری باید به عوامل مختلفی توجه شود. اولین عاملی که بر هزینه کل ساخت پنتری تأثیر می گذارد ابعاد آن است. ساخت یک پنتری بزرگتر قطعا هزینه بیشتری خواهد داشت. دومین عامل مهم در تعیین قیمت نهایی، نوع متریال به کار رفته در ساخت درب، بدنه و قفسه های آن است. عامل دیگری که هزینه نهایی را تعیین می کند، تعداد و اندازه قفسه های پنتری است. در صورتیکه از رنگ برای پوشش بدنه و نمای کار استفاده شود. هزینه خرید و اجرت نقاشی یکی از پارامترهای اساسی و تاثیرگذار خواهد بود.

4

تفاوت کابینت پنتری وکابینت سوپری:

داشتن فضایی مجزا در آشپزخانه مثل کابینت‌های پنتری، باعث می‌شود که هر وسیله یا ماده غذایی که فضای محیط و کابینت‌ها را اشغال می‌کند، در فضایی مرتب قرار بگیرد. از طرف دیگر، سبدهای سوپر مارکتی که برخی آن را با نام پنتری کنار یخچال می‌شناسند هم، برای نظم دهی و قفسه بندی فضای آشپزخانه و کابینت‌ها به کار می‌روند. در واقع به کمک هر دوی این موارد، می‌توان به آشپزخانه نظم بخشید و وسایل بیشتری را در آن جای داد. تصویر زیر یک نمونه سبد سوپری محسوب می‌شود.

پس با این تفاسیر سوال اینجا است که کابینت پنتری و سبد سوپری چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ از جمله تفاوت‌های این دو، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از سبد سوپری برای نگهداری مواد سبک و پر مصرفی مثل ادویه‌جات استفاده می‌شود و نمی‌توان وسایل بزرگی مثل وسایل برقی را در آن جای داد.
  • پنتری در کابینت، بر خلاف سبد سوپری، هم می‌تواند مثل یک اتاق و هم بخشی از کابینت آشپزخانه باشد. در حالی که کابینت‌های سوپری، صرفا فضایی کوچک برای قرار دادن خوراکی‌ها و لوازم دم دستی آشپزخانه هستند.
  • عموماً سبد سوپری در کنار یخچال و گاز قرار می‌گیرد، اما کابینت پنتری محدودیت ندارد و بنابر متراژ و دکوراسیون، می‌تواند در هر بخشی از آشپزخانه تعبیه شود.
  • پنتری در مقایسه با سبد سوپر، ظرفیت و گنجایش بیشتری دارد.

در نهایت اگر صرفا به فضای اضافی کوچکی در آشپزخانه احتیاج دارید، کابینت سوپری می‌تواند مشکل شما را حل کند. اما اگر فضای اضافه بیشتری مورد نیاز شما است، باید از پنتری در آشپزخانه استفاده کنید.

سوپری

سوپری

6

پنتری

تفاوت پنتری و لاندری:

پنتری برای نگهداری مواد غذایی و لوازم آشپزخانه طراحی شده است، در حالی که لاندری برای نگهداری لباس‌ها و وسایل شستشویی استفاده می‌شود.

به طور خلاصه، پنتری روم یک فضای ذخیره‌سازی و نگهداری در آشپزخانه است که معمولاً برای نگهداری مواد غذایی خشک، کنسروها، ظروف آشپزخانه و سایر لوازم مرتبط با پخت‌وپز استفاده می‌شود. این فضا می‌تواند به نظم و سازماندهی در آشپزخانه کمک کند و فضایی منظم و دلپذیر را ایجاد کند. از آنجایی که فضای آشپزخانه کوچک‌تر شده است، پنتری روم می‌تواند به نظم و سازماندهی در آشپزخانه کمک کند.

5

لاندری

دیدگاهتان را بنویسید