۱۲ تا از بلندترین برج های جهان

دراین مطلب بلندترین برج های جهان و مرتفع ترین برج های دنیا را از رتبه اول تا دهم بررسی می کنیم. بلندترین سازه های جهان هنوز به ارتفاع ۱۰۰۰ متر دست نیافته اند. به نظر می رسد رسیدن به ارتفاع ۱ کیلومتری برای آن ها یک هدف دست نیافتنی است.

آسمان خراش‌هایی که به نظر می‌رسد بی‌انتها بر فراز شهرها در زیر پای آنها بلند شده‌اند، بیش از علاقه‌مندان به معماری را مجذوب خود می‌کنند و هیچ چیز بیشتر از بلندترین برج های جهان این را ثابت نمی‌کند. بدون شک طراحی خیره کننده آن‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کند، اما وجود ظاهراً مخالف فیزیک آن‌ها چیزی است که واقعاً چشم بیننده را به خود جلب می‌کند.

ساختمان‌های بلند در سرتاسر جهان وجود دارند، اما اکثر بلندترین‌ها در قاره آسیا واقع شده‌اند، به‌طوری‌که نیمی از آنها در چین قرار دارند. برای آشنایی با این شگفتی‌های مهندسی و محل قرارگیری آن‌ها تا پایان این مقاله با هلدینگ آژندآشیانه همراه باشید.

۱. برج خلیفه دبی

برج خلیفه در حال حاضر به عنوان بلندترین ساختمان جهان شناخته می‌شود. این آسمان‌خراش با ارتفاع ۲۷۱۷ فوت ( ۸۲۸ متر )در دبی واقع شده و شامل آپارتمان‌ها، دفاتر، اتاق‌های هتل، بالاترین رستوران و بالاترین سکوی تماشای جهان است. ساخت این ساختمان که توسط آدریان اسمیت (معمار برجسته ایالات متحده آمریکا) از (SOM) Owings & Merrill ، Skidmore طراحی شده است، در سال ۲۰۰۴ آغاز شد و به طور رسمی در سال ۲۰۱۰ تکمیل شد.

تعداد طبقات برج خلیفه ۱۶۳ طبقه است. طراحی این برج شامل عقب نشینی در ارتفاعات مختلف برای کاهش نیروهای باد است و نمای بیرونی آن یک سیستم روکشی است که برای مقاومت در برابر دمای شدید منطقه طراحی شده است.

دارای بالاترین عرشه دیدبانی در جهان، در طبقه ۱۴۸ است که منظره‌ای پانوراما از دبی را ارائه می‌دهد. از آن زمان، این ساختمان نه تنها بلندترین، بلکه دارای بیشترین طبقات نیز بوده است. . برج خلیفه به نام شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان، رئیس جمهور سابق امارات متحده عربی نامگذاری شده است.

سیستم های مدیریت برج از روشنایی هوشمند و کنترل های مکانیکی استفاده می کنند که با کاهش هزینه های عملیاتی، امکان استفاده کارآمدتر از منابع و خدمات ساختمان و کنترل بهتر شرایط راحتی داخلی را فراهم می کند. سیستم های نظارت بر انرژی الکتریکی باعث بهینه سازی انرژی سیستم های برج را در طول عمر آن می شود.

برج خلیفه یکی از بزرگترین سیستم های بازیافت میعانات در جهان را دارد. جمع آوری آب از دبی میعانات تهویه مطبوع از ورود آن به جریان فاضلاب جلوگیری کرده و نیاز به آب آشامیدنی شهری را کاهش می دهد.

 

 

۲. Merdeka ۱۱۸ در کوالالامپور، مالزی

Merdeka ۱۱۸ به عنوان دومین برج از بلندترین برج های جهان در پایتخت مالزی، کوالالامپور و جدیدترین ساختمان در میان این تعداد زیاد آسمان‌های چشمگیر است. این آسمان خراش رفیع با نام‌های برج واریسان مردکا، KL ۱۱۸ و PNB ۱۱۸ نیز شناخته می‌شود. ارتفاع آن ۶۷۸,۹ متر (۲۲۲۸ فوت) است که آن را به دومین ساختمان بلند جهان پس از برج ۸۲۸ متری (۲۷۱۷ فوتی) تبدیل می‌کند. نام Merdeka در زبان مالایی به معنای استقلال است و این برج در مجموع ۱۱۸ طبقه دارد. این برج دارای فضاهای اداری، اتاق‌های هتل، مرکز تجاری، دو عرشه رصدخانه و یک رستوران مجلل است.

طراحی این ساختمان با استفاده از از نماهای شیشه‌ای الماسی شکل، به منظور نمایش تنوع فرهنگی مالزی ایجاد شده است. این طرح الهام گرفته از حرکت دست دراز شده تونکو عبدالرحمن در حین شعار “مردکا” است.

 

 

۳. برج شانگهای چین

برج شانگهای به عنوان سومین برج از بلندترین برج های جهان در منطقه ای است که دو آسمان خراش معروف چین در آن قرار دارند. این برج جدید که در مجاورت برج جین مائو و مرکز مالی جهانی شانگهای قرار گرفته است، نمای منحنی و شکل مارپیچ آن نمادی از ظهور پویای چین مدرن است. اما فرم پیچش آن فراتر از ایجاد ظاهری منحصر به فرد است. برج شانگهای چین ۶۳۲ متر است و ۱۲۸ طبقه دارد. ساخت این برج در سال ۲۰۱۵ تکمیل شد.

این برج کاربردهای متفاوتی دارد. مانند رستوران ها، مغازه ها، دفاتر و هتل ها در سراسر ساختمان ارائه می دهد. برنامه برج در نه منطقه عمودی سازمان یافته است. هر یک از این محله های عمودی از یک لابی آسمان، یک دهلیز پر از نور و باغ ساخته شده است که باعث ایجاد احساس زندگی در جامعه واقعی می شود.

لابی ها دقیقاً مانند میدان ها و میادین سنتی شهر عمل می کنند و مردم را در طول روز دور هم جمع می کنند. این فضاهای مدنی حیاط های باز تاریخی شهر را به یاد می آورند، که فضای داخلی را با فضای بیرونی در یک فضای زیبا ادغام می کنند.

 

 

۴. برج سلطنتی ساعت مکه

برج ساعت سلطنتی مکه به عنوان چهارمین برج از بلندترین برج های جهان است که با نام ابراج آل بیت نیز شناخته می‌شود.برج سلطنتی ساعت مکه در قلب مقدس ترین شهر اسلامی قرار دارد و حال و هوایی مدرن را به مرکز تاریخی شلوغ مکه آورده است. این برج اقامتگاه های راحتی را برای مسلمانان مومن فراهم می کند که هر ساله در دوران حج به شهر سفر می کنند. این مکان به راحتی در مجاورت مسجد جامع واقع شده است که می تواند تا دو میلیون نمازگزار را در طول رویداد پذیرا باشد.

برج ساعت در مرکز مجموعه ساختمان هایی به نام ابراج البیت قرار دارد که ساختمان هایی با کاربردهای مسکونی و هم هتل را در خود جای داده است. چهار صفحه ساعت بزرگ در بالای برج و در ۴ طرف آن نصب شده است. این ساعت ها رکورد بزرگترین و مرتفع ترین ساعت جهان را به خود اختصاص داده اند.

ساخت برج ساعت مکه در سال ۲۰۱۲ پایان یافت. این برج ۶۰۱ متر ارتفاع دارد و شامل ۱۲۰ طبقه است.

 

 

۵. مرکز مالی-تجاری پینگ آن چین

برج پینگان به عنوان پنجمین برج از بلندترین برج های جهان است که در شهر شنژن چین قرار دارد و ارتفاع آن ۵۹۹ متر است. این برج ۱۱۵ طبقه دارد و سال ۲۰۱۷ عملیات ساخت آن به پایان رسیده است.

آسمان‌خراشی به ارتفاع ۱۹۶۵ فوت به نام مرکز مالی پینگ آن بر فراز خط افق شنژن شاهد هستیم. این ساختمان ۱۰۰ طبقه دارد و به منظور ایجاد لنگر برای منطقه تجاری شهر ساخته شده است، حول یک فضای آتریوم متمرکز شده است و به عنوان دفتر مرکزی شرکت بیمه پینگ آن عمل می‌کند.

طراحی این برج توسط KPF صورت گرفته است. در ساخت آن از تکنیک‌های مهندسی پیشرفته استفاده شده است، از جمله میراگر جرمی تنظیم‌شده برای به حداقل رساندن نوسانات و تنش‌های ساختاری ناشی از باد. این ساختمان بلند شامل فضای اداری، یک هتل و سکوهای تماشا است.

مرکز مالی پینگان در منطقه فوتیان این شهر واقع شده است و نمایانگر نسل جدیدی از آسمان خراش های آسیایی است: ویژگی آن ها بلند بودن، متراکم بودن و بیش از حد متصل بودن است.

شکل این برج هم استحکام ان را بهبود می بخشد و هم آن را در مقابل باد مقاوم می کند.

نمای مرکز مالی پینگ آن یکی از مهمترین ویژگی های آن است. در زمان اتمام، برج با استفاده از مجموع ۱۷۰۰ تن فولاد ضد زنگ تزیین شده است. این ماده به دلیل مقاومت در برابر خوردگی به طور خاص برای این پروژه انتخاب شده است که با وجود جو شهر ساحلی شنژن، ظاهر مرکز مالی پینگان را برای چندین دهه بدون تغییر حفظ خواهد کرد.

 

 

۶. برج جهانی لوته در کره جنوبی

برج جهانی لوته به عنوان ششمین برج از بلندترین برج های جهان است که در سئول کره جنوبی واقع شده است و ارتفاع آن ۵۵۵ متر است که شامل ۱۲۳ طبقه می شود. این برج دسامبر ۲۰۱۶ تکمیل شد و ۳ آوریل در سال ۲۰۱۷ افتتاح شده است.این برج به عنوان بلندترین ساختمان کره جنوبی و ششمین ساختمان بلند جهان شناخته شده است و بلندترین سکوی رصد کره به نام آسمان سئول به شمار می‌رود.

این برج با الهام از اشکال هنری سنتی کره ساخته شده است و با عملکردهای متنوعی بیشتر از آنچه در یک ساختمان بلند مشاهده می شود، برنامه ریزی شده است. این هتل شامل اجزای خرده فروشی، دفاتر، یک هتل لوکس و یک آشپزخانه است.

طراحی برج زیبایی مدرن را با اشکال الهام گرفته از سرامیک کره ای، ظروف چینی و خوشنویسی کره ای است.

 

 

۷. مرکز تجارت جهانی وان در آمریکا

برج وان به عنوان هفتمین برج از بلندترین برج های جهان است که در شهر نیویورک در انتهای جنوبی منهتن قرار دارد و از ۹۴ طبقه تشکیل شده و با ارتفاع ۱۷۷۵ فوت ۵۴۱ متر با احتساب گلدسته آن است. این برج شامل ۹۴ طبقه بالای زمین و ۵ طبقه زیر زمین است.  کاربرد این برج، اداری است و در سال ۲۰۱۴ ساخت آن به پایان رسید.

یک نماد جدید برای نیویورک است و از برجستگی های مرکز شهر منهتن محسوب می شود. این یک بنای تاریخی معماری به یاد ماندنی برای شهر و ملت است و از طریق اتصال به یک شبکه حمل و نقل زیرزمینی گسترده، یکپارچه به شهر متصل می شود.

با گسترش سنت دیرینه نبوغ آمریکا در ساخت و سازهای بلند، راه حل طراحی ترکیبی ابتکاری از معماری، ساختار، طراحی شهری، ایمنی و پایداری است.مرکز تجارت جهانی به صورت وجهی پر از نور و انعکاس در اسمان نیویورک به سمت بالا قد کشیده است.

این برج اشکال مثلثی باریک و مخروطی از نمادهای بزرگ شهر نیویورک مانند ساختمان کرایسلر و ساختمان امپایر استیت را تداعی می کند و تقریباً یک چهارم کل فضای اداری از دست رفته در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ را در یک ساختمان یکپارچه جایگزین کرده است.

 

 

۸. مرکز مالی CTF گوانگجو

مرکز مالی CTF به عنوان هشتمین برج از بلندترین برج های جهان است. با ۱۱۱ طبقه و ارتفاع ۵۳۰ متر (۱۷۳۹ فوت) ۱۱۱ طبقه در گوانگژو، چین واقع شده است. این بلندترین ساختمان تکمیل شده در گوانگژو، سومین ساختمان بلند در چین است و هشتمین ساختمان بلند دنیا شناخته شده است. برج CTF در سال ۲۰۱۶ افتتاج شد و کاربرد آن اداری و اقامتی (هتل) است.

مرکز مالی CTF گوانگژو، از نظر ظاهری باکس‌تر است و بالای یک سکوی هشت طبقه قرار دارد و دارای یک کمر مخروطی و یک تاپ کریستالی است. این ساختمان دارای یک مرکز خرید، دفاتر، آپارتمان‌ها، هتل و فضاهای مسکونی با لابی آسمانی است که منظره‌ای پانوراما از شهر ارائه می‌دهد.

فورث بگلی، معمار اصلی این پروژه، از کاشی‌های لعاب‌دار سفید برای لایه‌های عمودی سازه استفاده کرد، که نشانه‌ای از سنت محلی صنایع دستی است. این ساختمان سر به فلک کشیده ساختمان دیگری از KPF است.

نمای این برج از آلومینیوم و شیشه خود تمیز شونده ساخته شده است. این ساختمان برای کاهش اثرات محیطی خود از تعدادی ابزار کارآمد انرژی استفاده می کند. استفاده از چیلرهای با بازده بالا و بازیافت گرما از چگالنده های چیلر خنک کننده آب، همگی به پایداری ساختمان کمک می کنند.

 

 

۹. مرکز مالی CTF تیانجین

مرکز مالی تیانجین CTF به عنوان نهمین برج از بلندترین برج های جهان است که در منطقه توسعه اقتصادی-فناوری با ارتفاع ۱۷۳۹ فوت (۵۳۰ متر) در تیانجین (بندری در شمال چین) واقع شده است. این برج به عنوان یک اهرم برای توسعه مناطق بزرگتر عمل می کند، در حالی که فضای اداری مسکونی، آپارتمان های لوکس و یک هتل نیز دارد. نمای این برج، انحنای زیبایی دارد.

این برج ۵۳۰ متر است و ۹۳ طبقه دارد. عملیات ساخت این مرکز مالی در سال ۲۰۱۹ به پایان رسید. شکل آیرودینامیکی این برج با سردرگمی باد و از بین بردن فرصت اعمال نیرو از سوی باد، استحکام بالایی را ایجاد کرده است.

 

 

۱۰. برج چین زون در پکن

برج چین زون به عنوان دهمین برج از بلندترین برج های جهان است که یک آسمان‌خراش فوق‌العاده است که در منطقه تجاری مرکزی پکن، چین واقع شده است. این برج در زبان چینی با نام‌های برج سیتیک ( CITIC و Zhongguo Zun ) نیز شناخته می‌شود. این برج دارای ارتفاع ۵۲۸ متر (۱۷۳۲ فوت) و ۱۰۹ طبقه، توسط TFP Farrells، Kohn Pedersen Fox و BIAD طراحی شده و توسط دفتر مهندسی سوم ساختمان چین ساخته شده است.

این برج، بلندترین ساختمان در پکن است که ۱۹۰ متر (۶۲۰ فوت) از برج مرکز تجارت جهانی چین پیشی گرفته است و شامل ۶۰ طبقه فضای اداری، ۲۰ طبقه آپارتمان لوکس و ۲۰ طبقه هتل با ۳۰۰ اتاق است. سازندگان انتظار داشتند این پروژه را ظرف پنج سال به پایان برسانند. برج چین زون در اواخر سال ۲۰۱۸ تکمیل شد و آن را به بلندترین ساختمان تکمیل شده در سال ۲۰۱۸ تبدیل کرد.

این برج طراحی خاصی دارد به طوری که بالای برج و پایین برج قطر بیشتری نسبت به وسط برج دارند. این معماری از یکی از ظرف های باستانی چنی الهام گرفته شده است.

 

 

۱۱. برج تایپه ۱۰۱ تایوان

آسمان خراش تایپه به عنوان یازدهمین برج از بلندترین برج های جهان است که در پایتخت تایوان واقع شده است دارای ۱۰۱ طبقه و ارتفاع ۵۰۸ متری (۱۶۶۷ فوت) است و در سال ۲۰۰۴ افتتاح شده است. این برج کاربرد تجاری و اداری دارد.این برج توسط C.Y. Lee و C.P. Wang طراحی شده و توسط KTRT Joint Venture ساخته شده است.

برج تایپه ۱۰۱ یک نمونه جهانی برای توسعه پایدار آسمان خراش است. در سال ۲۰۱۱ یک گواهینامه LEED Platinum برای عملیات و نگهداری به دست آورد.

نمای این برج فرم بتکده چینی را تداعی می کنند. در هر ماژول بیرون امده از برج، سیستم های زباله، تجهیزات تهویه، ذخیره آب و قرار دارد. در نمای برج دیوارهای پرده شیشه ای سبز دو جداره وجود دارد که بسیار بازتابنده هستند و ۵۰ درصد از افزایش گرما به واسطه خورشید جلوگیری می کنند.

از دیگر ویژگی های پایدار می توان به مصارف روشنایی با مصرف بهینه انرژی، کنترل روشنایی سفارشی، وسایل کم جریان آب و سیستم مدیریت و کنترل انرژی هوشمند اشاره کرد.

این برج دارای یک رصدخانه است که مناظری خیره کننده از شهر، فروشگاه‌های لوکس و یک فودکورت فوق‌العاده را ارائه می‌دهد. همچنین دفاتر، رستوران‌ها و یک سکوی تماشا در این ساختمان واقع شده که در هر شب سال نو، آتش بازی از پشت بام برپا می‌شود و تماشاگران جشن را از سراسر جهان به خود جلب می‌کند.

طراحی برج از گیاه بامبو الهام گرفته شده که نمادی از قدرت و انعطاف پذیری در فرهنگ چینی است. این برج متعلق به شرکت مرکز مالی تایپه است.

 

 

۱۲. مرکز مالی جهانی شانگهای در شانگهای، چین

مرکز مالی جهانی شانگهای به عنوان دوازدهمین برج از بلندترین برج های جهان است که با ارتفاع ۱۶۱۴ فوت، در کنار برج دیگری در این فهرست، برج شانگهای قرار دارد. این مجموعه شامل دفاتر، هتل ها و موارد دیگر است. شکل غیرمعمول آن باعث شده تا به لقب زبانی “درب بازکن” شناخته شود.

ویژگی متمایز این ساختمان یک سوراخ ذوزنقه‌ای شکل در نزدیکی بالا است که برای کاهش فشار باد طراحی شده است. این شامل سکوهای تماشای جهان، هتل‌ها، دفاتر و امکانات کنفرانس است. طراحی این ساختمان توسط شرکت معماری آمریکایی Kohn Pedersen Fox (KPF) انجام شده است، استودیویی که مسئول تقریباً نیمی از ساختمان‌های این لیست است.

 

جمع بندی: 

در این مقاله بلندترین برج های جهان به ترتیب را بررسی کردیم. اما شاید نام های دیگری از مرتفع ترین برج های جهان به گوشتان خورده باشد. بهتر است بگوییم سایر برج ها در این دسته بندی قرار نمی گیرند و برج های مخابراتی هستند که فقط سازه راس برج آن ها قابل استفاده است و آنتن بسیار بلندی نیز دارند.

طراحی ساختمان‌های بلند و آسمان خراش‌ها موضوعی پیچیده و جذاب است که توسط معماران بسیاری در سراسر جهان مورد بررسی قرار گرفته است.

فرآیند طراحی شامل عوامل مختلفی از جمله مهندسی سازه، ملاحظات محیطی و جذابیت زیبایی است. برخی از معروف‌ترین معمارانی که ساختمان‌های بلند و آسمان خراش‌ها را طراحی کرده‌اند؛ عبارتند از: آدریان اسمیت، زاها حدید، نورمن فاستر، رنزو پیانو و سزار پلی. این معماران تعدادی از نمادین ترین و خلاقانه ترین ساختمان‌های جهان را خلق کرده‌اند.

طراحی برج‌‌های بلند به طور مداوم در حال پیشرفت است و فناوری‌ها و مواد جدید همیشه در حال توسعه هستند. معماران همیشه به دنبال راه‌هایی برای ایجاد ساختمان‌هایی هستند که پایدارتر، کارآمدتر و از نظر بصری چشمگیرتر باشند. این ساختمان‌ها نه تنها درخشش معماری را به نمایش می‌گذارند، بلکه فن‌آوری‌های نوآورانه و طرح‌های پایدار را نیز به نمایش می‌گذارند، خطوط افق و مناظر شهری را در سراسر جهان بازتعریف می‌کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید